Titta i backspegeln- en underskattad vana..

Ni vet hur det alltid tjatas om att man inte ska titta bakåt, utan fokusera på nuet och se framåt. Framrutan är större än backspegeln, titta inte bakåt – du är inte på väg åt det hållet osv. Jag som är lagd åt det obstinata hållet (har papper på det) skulle vilja slå ett slag för att ta sig en titt i backspegeln emellanåt. Det kan vara ytterst informativt och sätta saker i rätt perspektiv.

Att jag inte har världens bästa morgonhumör är ingen hemlighet. Jag är verkligen inte mitt bästa före kaffe, träning och frukost. Före den rutinen är det rätt meningslöst att föra en vettig konversation med mig, jag är mer än lovligt negativt laddad. Igår var inget undantag. Surrar man runt på instagram under tiden som kaffet börjar verka blir man överöst av positivt tänkande och visdomsord som att njuta av dagen, leva i nuet, carpa skiten ur hela världen och annat som får mig att frustskratt via näsan. Jag är inte där just då, igår var jag verkligen inte där. Mitt liv sög fett, sovit för lite, jobbat för mycket och mer vardag än vad jag tyckte mig mäkta med. Listan på mitt livs alla eländen var lång och inte speciellt prydlig.

Sen slog det mig att det var den 1 februari och jag slungades tillbaka 25år i tiden. Det var dagen då jag tog ett av mitt livs dummaste beslut som inte förde nåt gott med sig än erfarenheter som jag inte vill göra om. När jag tänker efter har jag egentligen inte fattat ett riktigt korkat beslut sen dess..

En titt i backspegeln på hur mitt liv tedde sig då jämfört med hur jag lever mitt liv idag och jag ryckte upp mig omedelbums!

Listan på allt som är bra i mitt liv idag blev ju sjukt mycket längre än de där övergående ”problemen” jag radade upp innan insikten slog mig.

Jag har tagit mig långt på de här 25åren. Jag är i mångt och mycket samma person, nu tycker jag dock om den bättre och nu lever jag det liv jag vill leva.

Jag är min egen lyckas smed och vilken jädrans smed jag är!

Vardagen är mycken och lång och det är bra det, det är jag som har skapat den och den är, sett med 25årigt perspektiv – precis som jag alltid velat ha den!

Ibland kan det vara väldigt bra att påminna sig om vad man inte vill för att inse vad det är man vill, för att kunna njuta av nuet och för att med gott mod blicka framåt.

Suger vardagen? Ta en titt bakåt – var det bättre förr? Då är det läge att förändra. Om inte – drick kaffe, träna, ät frukost och carpa skiten ur din lyckade vardag!

Ja, det var väl det navelskådningen gick ut på den här gången.

//Carolin Helt, Int Lic PT som just kom på att en sak var bättre för – Huden, huden var bättre förr. Och synen. Tar ut varann på nåt sätt så det är väl ok ändå.

ps. Bilden är snodd från @humor_utan_granser inget smetigt livscoachigt på det kontot inte.

Kommentarsfunktionen är avstängd.