Tips på vad folk verkligen vill ha..

Tips. Träningstips. Mellanmålstips. Tips på recept. Tips på nya metoder. Tips på träningskläder. Tips på utrustning. Tips. Tips. Tips. Tips i all oändlighet… 

Och allt det där kan ju vara jättebra. Bra sätt att hålla igång den så överskattade ytliga motivationen. Men jag upplever allt som oftast och mest hela tiden, att det som behövs är egentligen inte alls fler tips.

Det som är ”felet” med det folk redan har i sitt redan digra kartotek av kokböcker, mellanmålstips och träningsupplägg är att de inte används. 

Ja, man gÖr helt enkelt inte enligt den kunskap man redan skaffat sig. 

Variation är verkligen toppen men det finns ett värde i att nöta på med samma sak under en också. Om man aldrig hänger i med samma övningar, ge sig möjligheten att utveckla styrka och teknik utan raskt hasta vidare på nåt nytt, ja då blir man inte riktigt bra på nåt till slut. Jag kan inte riktigt se vad som är så motiverande med det faktiskt. Det är ju oftast motivationsbrist de piper om, dom som alltid måste ha nya tips. 

Personligen upplever jag dock att – 

Ju mer arbete jag lägger ner, desto mer motiverad blir jag. Det är ta mig tusan aldrig tvärtom..

Missförstå mig rätt här- jag tipsar gärna. Nya träningsupplägg och kostförändringar är vad jag jobbar med dagarna i ända. MEN… jag blir snudd på utbränd av alla som vill ha nya tips utan att göra enligt det de redan har. 

”Jag har inte varit på gymet  på ett tag för jag har inte fått nåt nytt program” 

WTF?! Har taggen slutat funka?! Kommer du inte in?! Vad är problemet? 

From nu är alla tips villkorade – de ges endast om man har kraft och vilja nog att göra enligt de redskap/kunskap man redan har. Nopp, det beror inte på mitt hjärtas hårdhet eller ovilja att bistå mänskligheten till ett friskare liv, tvärtom! Man kommer aldrig i mål om man inte inser sitt eget ansvar och – jobbar på, oavsett hur motiverad eller ej man för stunden är…

HEPPÅER!

//Carolin Helt, Int Lic PT #jobbahårthållkäften

Kommentarsfunktionen är avstängd.