The circle of courage!

Jag älskar sport! Jag älskar rugby och jag älskar när folk gör det där lilla extra. Har man sen tränat upp sitt mod och använder detta, ja då står man högt på min lista!

Idag är det dax. Pingvi rugby clubs damer ska spela sin avgörande semifinal mot Stockholm Exiles i Stockholm, på bortaplan alltså…

Återigen ska de möta Goliat. Återigen ska de möta någon som spelat ihop sitt 15-manna lag ett antal år. Där står vi nu, med ett nytt ungt lag men med massor av mod! beredda att göra vad som krävs för att senare gå av planen, med huvudet högt och med en vetskap att de gjorde sitt allra bästa plus att de gav det där lilla lilla extra. Bilden ni ser är en av våra övningar för att hamna i det tillstånd som krävs för att göra det rätta – KÄMPA!!!

Jag har varit där många gånger. Efter 28 år som rugbyspelare har jag övat på att förlora. Jag kan förlora med stil. Men jag vet också hur man kommer tillbaka! Jag vet hur man ”spänner modet”! Jag vet hur man vänder och vinner!!

Det krävs stort mod att möta ett bättre lag. Det krävs dessutom att alla plockar fram det samtidigt och det kommer dessa tjejer att göra! Tyvärr kan jag inte vara med dem idag men jag har hjälpt dem mentalt på deras resa mot finalen! Semifinal idag tjejer! Stort lycka till!!

Frågan är – har du vad som krävs? Har du mod att göra det du så gärna vill? Det kan handla om något så banalt som att dizza kanelbullens dag vilket jag stolt gjorde i onsdags!! Gissa hur stolt jag är? Jag älskar kanelbullar men har insett att de ger mig bara en god smak i munnen och magsmärtor…

När du är i mataffären – har du mod att stå emot? Stå emot smakproverna eller extrapriset på kexchoklad? Såklart har du det!!

Men kanske, kanske är du inte där än. Du har bara inte tränat upp denna ”muskel” än men vet du? Det går!

Du ska bara inte göra som de flesta andra. Dvs gå hem, böla och trycka i dig skitmaten utan du ska till gymmet!! Du ska utsätta dig för prövingar för du vill och har bestämt att detta betyder något för dig! Du ska bli starkare!

Du ska inte undvika fester med chips och dippa. Du ska gå dit och öva upp ditt mod! Hur många mil tror du rugbytjejerna har gjort på planen? Hur många tacklingar tror du de gjort? Hur många förluster tror du de upplevt & överlevt…? Men utav dessa har modet och kunskapen kommit!

Din jävel – kom inte hit igen och förstör för mig! Jag ska besegra dig om det så är det sista jag gör! För jag har det! Jag har mod och vilja! (Lite hur min hjärna fungerar, ha, ha)

Sluta tyck synd om dig nu genom att krypa upp i soffan och trycka i dig skitmaten! Ut och träna, i detta fall ditt beteende!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, modig som få men det finns mer att hämta!

Kommentarsfunktionen är avstängd.