Tänka. Välja. Göra- Veckan som gått så här långt eller CNS&OA

Det här med att tänka har jag tänkt på en del den här veckan. ”Det är tanken som räknas” var det nån som sa när jag påminde om burpees hon fått i hemläxa. Hon hade tänkt på dom…

Men vet ni vad? Det ÄR inte tanken som räknas. Tankens kraft är viktig, visst. Men GÖRA är f*n så mycket viktigare. Hellre göra utan att tänka än tänka och inget göra.
Har eventuellt  fått en släng av självgodhet den här veckan. Lätt sånt händer när man får mycket gjort?

Helgalna backintervaller med bästa löparbrudarna i måndagskväll. Upp och ner för slalombacke 10 gånger, samt inledande 5*15sek sprint och avslutande 5*15sek av samma sak. Kan upplysa om att backintervaller i kraftfullt motlut är ett oerhört bra sätt att stärka lårmuskulaturen. Med lår såsom gjorda av köttfärs tog tant sig an Jubeljoggen 22 timmar senare, ett 5k lopp som vi (e3 Träning & Hälsa) sponsrar frisk varenda år. Ett intressant upplägg att kombinera dessa aktiviteter….Mitt jobb är att träna andra och se till att deras träningsplanering blir så smart som möjligt. Ibland krockar det med min egen. 

Dagen efter inleddes med planering av onsdagens arbetsuppgifter, vilket betydde lite mer rastande av köttfärslåren, funderade allvarligt på om jag inte fått någon form av lårbensfrakturer i båda lår samtidigt, när jag sprang(ish) nedför Storgatsbacken. Men detta planerande resulterade i två makalöst roliga utepass varav det senare inkluderade pulshöjning även för tant fröken med avslutande dopp i sjö med kläderna på. Ja, då kan man inte vara annat än nöjd och lite självgod. Köttfärslåren var nu i stort sett läkta och jag satte mig  i bilen med morgonens halvtorkade svettiga kläder då jag inte tänkt på att ta med torrt ombyte. Jag är bättre på att GÖRA mycket jag inte tänkt på än att tänka mycket på sånt jag inte gör. Ett rätt bra upplägg.

Torsdagen försvann i ett nafs men den hann rymma ett litet pass Husmorsgymnastik i Stadsparken med bästa Haidi och lite egen styrketräning för armjävlarna, min minst ansträngda kroppsdel. Då det tjatas så förtvivlat mycket om vikten av vila gick jag och la mig redan 20:20 och sov som en stock ända fram till 05:30. Vaknade inte ens av det lilla sockergrynetsläten. Trist, då jag fick massor av bra tips på hur man kan få ljuden att sluta. Sparka och putta funkar sådär. Skrika rakt ut testar jag ibland men har så svårt att somna om då jag får såna skrattattacker efteråt. Jaja, det kommer säkerligen fler tillfällen att praktisera de nya tipsen.

I min värld består vila och återhämtning främst av god nattsömn, jäkligt bra mat i rätt mängd och variation av träningsformer och intensiteter.

En lugn lite morgonjogg passade tant alldeles finfint. Under min lugna lilla morgonjogg noterade jag att det är många som numera väljer att ta cykeln alt promenera till jobbet. Bra val! Noterar även att många valt att vara rökare. Noterar också att många valt att använda mycket parfym. Noterar att många valt att kombinera dessa val. Very bad. Antingen väljer man att lukta röv, förlåt- rök, eller så väljer man mycket parfym. Ty kombinerar man dessa två alternativ luktar man rövrök. Tror inte att det är riktigt den effekten man är ute efter? Själv valde jag att inte springa ikapp dom och informera om detta utan jag kvävde astmaanfallet genom att djupandas i en häggbuske. Vi har ju så många valmöjligheter dagarna i ända, det är bra det.
Själv hade valt att boka en fotbehandling under förmiddag. Då jag valt att inte göra det under flera år samt ansett mig inte ha tid att ta hand om fötterna på egen hand under hela vintern, led jag lite med den lilla fotterapeuten. Men det är ju faktiskt hennes yrkesval och jag kan bara välja att beklaga. ?

På tal om yrkesval så kan man ju även välja att bli tandläkare, en sån besökte jag i måndags. Till honom sprang jag. Svettigt? Ofräscht? Kanske till och med lite äckligt? Ja, tandläkarbesök är aldrig särskilt behagliga. Lyssnade lite särskilt uppmärksamt på P1 härom dagen och då en tandläkare säger att ”köttet i ansiktet åker ner med åren och tänderna i underkäken blir då mer synliga” jo, han sa ”köttet” flera gånger faktiskt. Obehagligt. Jag har mycket kött i ansiktet och det är på väg neråt. Kött borde verkligen vara träningsbart även i ansiktet.?

Kan för övrigt tipsa om att om man vill få något levererat är DHL och Schenker oerhört bra alternativ Bring funkar också (Post Nord- not so much, Maj GAAD jag har stories om deras ickeleveranser..) Beställ på onsdag – leverans fredag. Nu är både stående sandsäck och sandsäckar att kånka runt på i min ägo och jag har en ledig lördag ensam hemma. Fatta hur kul jag kommer ha 😀

Ni som funderat och funderat – vad menar hon med CNS&OA? Enkelt – Carolins Navelskådning & OmvärldsAnalys 🙂

Vad bilden har med inlägget att göra? Inget alls, men den verkar vara uppskattad. Heppåer!

//Carolin Helt, Int Lic PT samt analytisk navelskådare

Kommentarsfunktionen är avstängd.