Tänk negativt….

Mäh?! Vad är detta? tänker ni kanske. Men vet ni, ibland kan det vara positivt att tänka negativt. Det finns till och med kurser i negativt tänkande numera..

Någon sån kurs är jag inte i behov av att gå ty jag är född negativ. Jag inleder i stort sett varje dag med att tänka och ofta säga ord som krävfa tvagning av munhåla med tvål samt gurgling med klorin. När Lisa kvittrar om hur härlig dagen är precis när jag har vaknat känner jag spontat mest –  ohärligt. Till hennes försvar kliver hon upp 04:20 och ligger före mig med några timmar och x-antal kaffekoppar.

Född negativ är jag på det sättet att jag i motsats vad många verkar tro, inte har lätt för nåt. Född helt utan talang och går egentligen alltid in med inställningen ”det här blir svårt”. Så har det ju liksom alltid varit. När det gäller de fysiska kapaciteterna – ingen bollkoll, ingen rytmik, koordination som ett kylskåp och ingen direkt rapphet i kroppen alls. Det är egentligen ett under att jag har hamnat där jag har hamnat. Det skulle nog inte gympaläraren ha satsat några stora pengar på inte!

Numera är det helt okej. Jag har lärt mig hantera det och gjort mitt negativa sinne till något positivt. Bristande talang och andra försvårande omständigheter har gjort att jag fått förlita mig på hårt arbete och blivit en sån som fortsätter oavsett.

Allt det där ”en ska inte tro en är nåt”, ”det kommer bli tufft”, ”kommer det ens funka alls” gör dessutom att jag är oerhört lätt att överraska positivt.

Det slog mig idag igen när det stod  snabbuthållighet på schemat. ”Snabbuthållighet” ett hån mot en som varken är speciellt snabb eller uthållig. Regn och rusk dessutom, ”det kommer bli tufft” tänkte jag ”kommer det gå alls” tänkte jag. Men vet ni vad, min vana trogen så gjorde jag enligt plan, pannbenet som efter år av att vara ”en sån som fortsätter oavsett” är hårt och jag bet ihop och gjorde mitt bästa efter de förutsättningar jag har och TA MIG TUSAN! Det funkade idag också! Jämfört med mig själv är jag bättre än någonsin och det är trots allt det som räknas. Jag blev ännu en gång positivt överraskad.

Och lite så funkar i stort sett varje dag i mitt liv. Jag inleder dagen med ”det blir tufft” och med en känsla av ohärlighet men sen arbetar jag mig upp och när kvällen är nådd är jag nästan alltid jäkligt nöjd med dagen.

Jag är ju inne och tallar på Lisas område och jag håller med henne om typ allt (har fortfarande svårt för den där djupandningen via näsan)men vad jag vill ha sagt är – är du precis som jag lagd åt det negativa hållet, tja, det behöver inte vara kört för det. Att tänka negativt kan vara rackarns positivt om man drar ut det bästa ur det. Och hallå hej!

Bara en byfåne kan vara glad jämt

//Carolin Helt, Int Lic PT, negativ på ett positivt sätt 😉

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.