Ta bort piskan och ta dagen som den är.

Ibland skiter det sig, ibland tar saker mer tid än vad de borde. Många plockar då fram piskan och ser detta som ett misslyckande. Frågan är bara – Är detta ett vinnande koncept?

I veckan satt jag med en klient som jag coachat länge. Och under vårt samtal så förstod jag hur hon tänkte när saker ”skiter sig” på ren svenska. Hon tror att hon måste börja om! Piskan ska fram och hon ser det som ett stort misslyckande. Inte konstigt att det känns jobbigt och motigt då! Vi pratade då om att t.ex. sjukdomar, övertid på jobb och kommande projekt inte får förstöra hennes framtidsvision.
Det kan hända att träningspasset inte blir enligt planen och kanske inte lika tufft. Maten kanske inte blir som den du hade valt att laga hemma men ta bort piskan! Sluta straffa dig själv när du faktiskt ibland gör så gott du kan.
Se dina ”problem” som ett litet fartgupp på vägen. Du kanske måste sakta ner farten, ta det lite lugnare över men sen köra glatt vidare.

Du behöver inte tänka ” att börja om” Gå vidare, tänk framåt!

När jag planerar in min löpträning så vill jag ju springa långt och gärna med ett bra tempo. Men det är inte säkert att det stämmer in med vad min kropp vill göra just denna dag. Ibland får det då bli att jag springer korta och snabba intervaller. Jag blir hur trött som helst och det blir ett superbra löppass.
Men nästa gång vill jag springa lååångsamt och en lite längre sträcka. Jag piskar inte mig själv och ser det inte som ett misslyckande när det går för långsamt. Men förr gjorde jag det. Nu njuter jag mer av min träning och resultaten har blivit bättre. Det viktiga är att du gör något! Att du gör något som passar ditt liv och hur du är som person och vad du behöver.

Nu är det kanske många latmaskar som tänker

– Här kommer precis vad jag vill höra! En anledning att maska lite! Men Nej, sorry, det var inte så det var menat. Lat är en helt annan sak. Den ena ursäkten efter den andra är också en annan sak. Detta handlar om att inse att hitta lösningar är det bästa konceptet!

Att misslyckas är är en känsla och det är din egen. Du kan däremot göra ett misstag men ett sådant är enkelt att rätta till. Som sagt, hitta lösningar är ett vinnande koncept. Ett misstag brukar också vara en viktig lärdom. Glöm aldrig det!

Dagens text är kort men det är lösningen för mig idag. Jag behöver jobba med mina klienter. Jag behöver träna lite hårdare nu eftersom jag varit sjuk och träningen har lyst med sin frånvaro. Min kropp och mitt mål kräver detta. Men jag vill också ger er något som ni kan fundera över.

Hört det så ofta. Är innerligt trött på att förklara för folk att piskan inte hjälper i vissa fall. Den får dig bara att känna dig låg och det har ingen haft nytta av vad  jag vet.

Men då du stär där i löpspåret eller i gymmet – där har kanske piskan en annan funktion! Där kan den ta dig till nästa nivå, den nivå där du tar i det där lilla extra! Visst var det resultat du ville ha?

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, ser fram emot mitt träningspass där det ska piskas fram lite resultat!

Kommentarsfunktionen är avstängd.