Svar på tal…

Slank, stark och full av energi, tränar ca 4-5 timmar/ vecka med målet kunna krypa runt på golvet och leka även som 80åring, tackar nej till kakor pga äter sig mätt och nöjd på bra jäkla mat, kvinna 40+,kan det finnas nåt mer provocerande? Nä, uppenbarligen inte.

”Ge mig ett dräpande svar på alla ”träna inte för mycket” ”låt det inte gå till överdrift” ”ta nu en kaka, du som är så smal kan väl unna dig”, flera gånger varje dag får jag höra skiten!”

Få saker får igång mig så vida pass som ohälsohets likt denna. För det är just vad det är- för att passa in i det sociala sammanhanget, vara ”normal” så vill det till att ha ett gäng ohälsosamma vanor. Stick för tusan inte ut.

Så tips på lämplig respons på denna missriktade omtänksamhet, efterlystes alltså.  För det är väl det är väl vad det är, omtänksamhet? För det är väl inte så enkelt som att det sker pga avundsjuka?

Tips på svar utan inbördes rangordning:

  1. Ska ni varna mig för kvicksand också? Det är ungefär lika vanligt som överträning nämligen” visa gärna statistik över förekomsten av kvicksand i det här landet. 
  2. Akta er själva, så att ni inte blir undertränade eller överäter. Sjukt vanligt förekommande vet ni” här finns lätttillgänglig och aktuell data. Komplettera gärna med hur mycket det kostar samhället rent ekonomiskt.
  3. ”Jag tackar inte nej till bullen för att jag är smal, men på nåt konstigt sätt är det lättare att vara det om jag låter bli. Testa!” Varning för lite dålig stämning.
  4. ”Men du, om jag borde unna mig kaka pga smal, då kanske du skulle överväga att låta bli?” Väldigt effektivt svar, kan dock leda till att det blir DU som betraktas som ett as av någon outgrundlig anledning.
  5. ”Vet ni vad jag gör minst 158 timmar i veckan? Då tränar jag inte” Låt sen de matematiska snillena fundera en stund.
  6. ”Jag äter så mycket bra mat att jag inte är sugen på bulle. Mätt och belåten vet ni. Testa!” Förvänta dig ingen framgång, de kommer fortsätta dissa potatisen till förmån för kanelbullen vid trefikat.
  7. ”Va?! Ska ni kolla på Tv ikväll? Igen? Men det gjorde ni ju igår?! Låt det inte gå till överdrift hörni. Fysisk inaktivitet är inget att leka med, passa er för tusan!” Var beredd på fullkomligt oförstående blickar.
  8. Säg inget alls men titta på vederbörande som om den luktar kattskit, väldigt effektivt knep att ta till i en mängd olika sammanhang.

Fyll gärna på med fler förslag, för nåt säger mig att kommentarer likt dessa inte lär upphöra än på ett alltför långt tag. Själv fortsätter jag att fascineras av ramaskriet som uppstår så snart en alldeles vanlig människa bestämmer sig för att minsta möjliga ansträngning man kan komma undan med, inte är gott nog längre…

 

//Carolin Helt Int Lic PT och full av svar…

Kommentarsfunktionen är avstängd.