Snart 79 jordsnurr och redo att komma i form!

Låt mig presentera Inge Petersen, snart 79 och tidernas äldsta och rappaste deltagare av Kom i Form.

Vissa Kom i formare gör större avtryck än andra, Inge snart 79 är en av dom.

Hon är ett lysande exempel på att alltid är rätt tid att se möjligheterna i stället för begränsningarna. När vi träffades första gången för mätning och programupplägg för träningen frågade jag om hon hade några skador jag skulle ta hänsyn till –

”Hela jag är en skada!” utbrister hon glatt. ”Men jag måste träna för att kunna fortsätta vara aktiv.”

Klok som en bok. Väl medveten om sina begränsningar men också om sina möjligheter.

Och aktiv det är hon! Hon har så mycket på agendan att hon i princip alltid kommer lite sent.

”Jag har kommit för sent hela mitt liv! Men så har jag fått mycket gjort också.”

Med andan i halsen och dragandes på dramaten äntrar hon gymet 3 gånger i veckan. Tränar hårt men håller sällan käften. Hon hjälper nya tränande på plats om de ser vilse ut och hon har koll. Inga felaktiga instruktioner här inte!

Under föreläsningarna sitter hon längst fram och har ta mig tusan rätt svar på nästan allt. Hon är påläst, hon har koll och hon har den sällsynta insikten om vad som är orsaken till hennes egna oönskade extrakilon. Hon småäter och tänkte att jag skulle få henne att sluta med det. Nä, då hon är som sagt klok som en bok och tar sitt eget ansvar och hänger inte upp sina omständigheter på andra. Mindre macka mera näringsrik, lagad mat. Som sagt – klok som en bok.

När hon sladdar in på gymet gör hon det lite krokig i ryggen. När hon lämnar spatserar hon ut rak som en fura. Styrketräning har den effekten.

Inge har fattat och hon har villigheten att göra det som krävs för att nå målet – Stay Strong, Live Long!

Känner mig grymt priviligerad över att ha fått lära känna Inge. Vilken kvinna! Hon är stark, hon är klok, hon är rapp i pallet, glimt i ögat och med humor som få.  När jag blir stor vill jag bli som Inge. En riktig POWERWOMAN!

//Carolin Helt, Int Lic PT och Powerwomanwannabie

Kommentarsfunktionen är avstängd.