Slut med ursäkter, get a grip!

Vin till maten, aldrig berusad och gå hem samma dag du är bjuden!

Är jag bjuden en lördag, går jag hem en lördag. Betyder mycket för mig och ger mig en påföljande dag full av energi och noll antal ursäkter. Jag behöver röra på mig varje dag och jag är inte unik på något sätt. Jag vill ha och behöver min träning och det gäller nog dig också.
Eftersom jag den senaste tiden fått hur många frågor som helst på hur mycket kcal vin och öl innehåller och om man förstör träningen helt genom att ut och festa så tycker jag denna infon täcker upp en stor del.

Jisses anamma vad man hör ursäkter för att inte träna. Och inte heter de ”jag festade för mycket igår” Nej ursäkterna heter något helt annat och varför kan man undra… Kan det vara att denne inte riktigt är ärlig mot sig själv?

Jag menar inte att man behöver vara en tråkmåns och inte gå på fest men smakar det så kostar det. Den dagen du förstår den stora mängd kcal du satt i dig via dryck ( och annan skitmat som brukar slinka med dessa kvällar) så slipper du komma till mig och undra varför du inte får det resultatet du vill ha. När sedan sömnen blir lite si sådär skapar du en obalans mellan dina mättnads och hungerhormoner och du blir liksom inte riktigt mätt den där dagen efter. ..Du äter hela tiden men blir ändå sugen på fett och annan kalorität skitmat. Känns detta igen? Detta intag ska också med i beräkningarna. Detta intag ska också förbrukas, ovanpå de du satte i dig kvällen innan…

Men! Det är ju helg! Jag har jobbat och tränat hela veckan, jag är väl värd detta får jag höra. Kan tyckas men valet är ditt. Jag går gärna på fest eller cyklar iväg på en after work men håller strikt!! på mina principer. Jag njuter av nuet, tro mig men jag njuter också av den dag som kommer!

Återigen, då var vi här, vid Kapteins Lösningsorienterade mentala dravel. Här kommer lösningen!

Vin till maten, aldrig berusad och gå hem samma dag du är bjuden!

Detta kommer att ge dig
– en skön kväll med ett gott vin/öl i goda vänners lag
– full kontroll på dit ätande
– tillräckligt med sömn och vila
– energi som sprutar ut ur öronen dagen efter
– du kommer att ta dig till träningen som du bestämt och behöver inga ursäkter eller en dag på soffan!

Mina vänner, snart semseter, njut men lev inte alltför mycket i nuet. Du ska trivas sen också…
Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, full av principer, men jag älskar dem!

Kommentarsfunktionen är avstängd.