Skyll inte på de Tre vise männen för att du ska kalasa igen!

Nu ska det firas igen. Nu ska det kalasas. Gärna med både efterrätter, chips och alkohol. Det är ju en stor helg!  Eller..? Tror att 9 av 10 inte ens vet varför vi firar trettonhelgen. 

Jag kan bara tycka att vi kalasat färdigt nu. Inte en helg till där vi går ”all in”  Tror ni verkligen att de Tre vise männen ville ha det så? För dem som tror då. Varför inte då fria dem på riktigt då och gå i 13 dagar? Då snackar vi fira! Och då snackar vi göra nytta och hedra samtidigt.

Denna text handlar INTE om att vi ska promenera mera. Gör det som en mental träning men räkna det inte som konditiosnträning om du inte börjar helt från scratch då  (hur det nu stavas?)

Det jag tycker att vi ska reflektera över hur vi firar. Måste det alltid vara med massor av mat, chips och en massa alkohol? Om kroppen själv får välja så tror jag nästan att den hade valt att fira på ett helt annat sätt.

Min kropp hade gillat det det här och så här ser mitt önskefirande ut. Först Kaffe, kaffe och kaffe sen YinYoga med Pernilla Thell och en lång frukost på det. Liten paus (+jordnötssmör) sen en härlig löprunda med Britt på stranden. En stor god lunch på detta och en paus igen (+jordnötssmör) med en god bok kanske. Därefter skulle jag ev köra upp till Formtoppen och köra några chins, några härliga axelpressar, lite hängade i TRX remmarna och en bastu på det. Som avslut en god nyttig middag min familj, Peter och Karina, familjen Hallgrens kanske. Ja, där har vi ett rejält firande! Sorry Carolin men du bor lite långt bort, snyft…

Hur ser det ut för dig? Firar du kroppen eller firar du förfallet? Vet inte riktigt vad de Tre vise männen har med något firande alls att göra faktiskt. Framförallt denna helg, för dem som dessutom inte är troende då…


Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, älskar firande på hög nivå! Gärna på någon bergstopp om katten själv får välja. (gillar reklam)

Kommentarsfunktionen är avstängd.