Skäms på oss kvinnor!

Jag såg ovanstående bild på instagram häromdagen och skrattade först både gott och rått åt det men sen kunde jag inte bestämma mig om jag kanske borde gråta, bli arg eller bara bli riktigt trött…

För precis så illa ÄR det ju! Dagens random damtidning är uppbyggd på det sättet. Det är lite coaching om att tycka om sig själv, vara mindfull, andas, kunna säga ”Nej” och ditten och datten.

Sen ska det detoxas eller plockas bort nåt näringsämne så att vi förhoppningsvis rasar i vikt. De där extra kilona som vi lagt på oss bara måste ju bero på något. För inte kan det väl vara så enkelt att vi helt enkelt har fikat för mycket? 😮 Vi kallar det inte för att ”banta” men det är egentligen det som allt går ut på. Vi kallar det hellre #health eller #eatclean utan att egentligen veta eller bry oss om vad det betyder.

Och när vi eventuellt lyckas med det bara måste vi ju ”unna” oss nåt gott nån gång emellanåt. Helst en eller ett par gånger varje dag. Det får gärna vara #glutenfritt #raw  #sockerfri eller något annat lite trendigt hälsosamt så att vi verkligen kan stoppa i oss riktigt många utan att få dåligt samvete, ty ”det är ju faktiskt naturligt och nyttigt” och då kan ju inte alla kalorier de innehåller räknas liksom. Eh, eller..?

Börjar kläderna sitta lite väl tajt och otrivseln börja komma är det ju bara till att börja om från sidan 14 igen – och acceptera sig själv för den man är….

Är vi lågbegåvade hela bunten? Eller vem bär ansvaret för att det är så här?

Det är så väldigt lätt att skylla på media. Det är MEDIA som styr oss. Det är den mediala bilden av hur kvinnan ska vara som ställer ställer så höga krav på oss och som får oss att känna oss otillräckliga. Alla dessa löpsedlar som hetsar oss till än det ena och än det andra.

Men vet ni vad – det är VI som bestämmer! Skulle vi inte köpa skiten så skulle den aldrig skrivas.

Jag skäms över kvinnligheten en smula. Att så många, i övrigt intelligenta individer kan vara så oerhört korkade när det handlar om den egna kroppen och hälsan. Skärpning hörni, vi vet väl bättre än så här?

Vill ni trots allt få tips hur ni droppar 4kilo på en vecka varvat med kakrecept, då får ni läsa nåt annat än PT Kvinna är jag rädd..

Piggare – Gladare – Friskare – Starkare och kanske lite Smartare, året om,  alla dagar i veckan – det är lite mer vårt motto 😀

//Carolin Helt

Kommentarsfunktionen är avstängd.