Skaffa rätt prylar! Och sluta med alla ursäkter!

Blir så innerligt trött på folk som klagar på det här vädret. Släpp det! Eller flytta! Du kan inte påverka vädret så varför lägga din energi där och dessutom förgifta din omgivning. En sak kan du faktiskt göra… Skaffa rätt grejor!

Nu vill jag, med denna text, inte reta upp någon. Lättkränkt SM råder ju i denna värld så det gäller att väga sin ord. Eller inte… Man kan ju sluta läsa här.

Jag säger bara en sak! SKAFFA RÄTT PRYLAR. Om jag nu valt att bo i ett land som är mörkt som i en isbjörnsröv och har en hel del vatten som kommer uppifrån så får jag väl anpassa mig till detta. Och eftersom jag omöjligt kan påverka detta, förutom att flytta härifrån, har jag skaffat rätt prylar.  Jag har då fått, önskade mig denna faktiskt, en helt outstanding regnkappa. Ska det nu regna hela tiden så ska jag ha en väl fungerande regnkappa som dessutom är snygg.

Varför – jo, då har jag inte vädret som ursäkt för att inte gå ut!

Jag har även köpt på mig ett in i vassens bra träningsställ som tål vind och nästan en syndaflod.

Varför? – jo, vädret får inte vara en ursäkt för att jag inte ska kunna träna i dåligt väder!

Jag har också, även denna önskade jag, en fin cykel. Tack kära make. En cykel som tar mig lite snabbare fram och som jag kan få upp pulsen rejät på.

Varför? Jo, för att om jag har ont i min rygg eller jag tycker jag borde va något snällare mot min höft (har ju protes) så ska det inte finnas några som helst hinder för träning!!!

Behöver jag fortsätta? Äh, jag gör det ändå. Jag har köpt, fyller på varje vecka, ett in i vassens bra förråd av bra mat.

Varför, jo, för att jag lätt ska kunna få tag i bra mat!

Ja, det kan bli krig när som helst för jag kommer att klara mig. I min värld fungerar det som så här – har jag bra mat hemma så äter jag den. Om det blir omständigt och bökigt är det lätt att ta den lätta vägen – Mackor! Snälla ni därute! Om ni nu vill förändra er kost och tappa i fettvikt. Därtill bygga lite muskler. MAN GÖR INTE DETTA MED MACKOR!

Köp en höna vet ja! Ifrån denna fantastiska varelses bakre region kommer det ut små vita saker som är mättande, innehåller i princip alla vitaminer och mineraler som finns samt protein! Protein som vi så väl behöver.

I nästa avsnitt på Pt påriktigt podden djupdyker vi i dessa ”ädelstenar”

Vad menar jag då med att någon kunde bli kränkt…?

Jag vet att detta kan kosta pengar. Men vill man så kan man och man behöver inte köpa en cykel för tiotusentals kronor. Titta på alla vårens loppisar, sätt ut en annons. Vad som helst. Cykeln behöver växlar eller så behöver du en backe att cykla i. Dyrt med regnkläder? Njae, leta så hittar du.

Till syvens och sist handlar allt om att prioritera. Det är ett val du gör. En bra flaska vin kostar runt en 100 lapp. Stå över ett par sådana så har du ditt regnställ. Näe, jag köper inte ursäkter längre! Kan jag så kan du! Det är bara att bestämma sig!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, kanske med den snyggaste regnkappan i världen! Tack Isabell som gav mig den i Morsdagspresent för ett antal år sedan

Kommentarsfunktionen är avstängd.