Skaffa dig en problembok!

Jepp, du läste rätt! Har du problem kommer du ständigt att utvecklas. Denna har jag haft på min egen hemsida ett tag men tycker det är läge att ta upp ämnet igen. Folk har i allmänhet lite svårt att komma till skott om man så säger.

Tänk dig ett problem som en sorts utmaning, precis som ett träningspass, och vad resulterar det i? Ja, du blir starkare, eller hur? Som sagt, problem ger utveckling! Bok När du löst ett, se till att skaffa dig ett nytt. Se till att din problembok alltid innehåller ett visst antal problem. Låt oss säga siffran 34 bara för att

Jag vet, det låter knäppt men det klarnar senare. Efter att ha läst en bok som handlade om kreativitet och problemlösning insåg jag att det här med problem var nog ganska bra ändå. Vi har ju våra olika problem, det håller nog alla med om. Men tänk om du fick ett redskap att hantera dessa? Tänk om det till och med skulle vara så att vissa av dina problem skulle sluta sluka all din energi så att du blir både piggare och lyckligare? Tänk om du dessutom blev mer kreativ…? Jag tänkte använda de 3 kommande bloggarna till att behandla olika problem vi har. Sätta dem i olika kategorier. Ett redskap som är guld värt. Kan det vara något värt att testa kanske?

Råvaror
Men först, se dina problem som råvaror. Vissa är bra och vissa är lite sämre. Tänk dig nu att du ska skapa något riktigt bra, en fantastisk måltid. Tänker du då använda ruttna råvaror? Tror inte det. Alltså vissa av dina problem kan du slänga direkt. Det är inte ens lönt att lägga tid på dem. De skulle förstöra måltiden på en gång eller hur? Gör likadant med dina problem – Sortera ut de ruttna, de som bara tar din energi och som det ändå inte blir något bra av. De skall alltså inte ens in i problemboken. Vissa råvaror behöver mogna lite. De blir bättre ifall de tillagas lite senare. Likadant med problem! Du kanske behöver sova på saken och problemet blir löst på ett mycket bättre sätt en annan dag.

Och en del problem/råvaror mår bäst av att tillagas på direkten! Tänk dig en avokado i bästa skick. Vänta inte, för då missar du hela upplevelsen! Tänkte fortsätta nästa gång med att hjälpa er sortera in era problem i er bok så de blir lättare att lösa och hålla reda på. Fram tills dess – skaffa dig en problembok!

Hörs!
Hälsningar Lisa Kaptein Kvist
Med en kraftfull problembok

Kommentarsfunktionen är avstängd.