Se till att skaffa dig rejält med mentalt underhudsfett

Vårt ”vanliga” underhudsfett är bland annat kroppens energireserv och skyddar mot kyla och stötar.

Mentalt underhudsfett är din energireserv när det känns som världen är emot dig. Mentalt underhudsfett skyddar dig mot de stötar du träffar på i livet och den dagen du känner kyla och ensamhet så finns det där och du överlever!

Ett för stort intag av energi, oftast i form av skitmat ökar din fettinlagring på kroppen. Mycket enkelt och lätt att förstå.

Det mentala underhudsfettet får man jobba mer för att få. Man får stå ut med mer ”smärta” och man får kämpa på rejält ibland för att få resultat.
Är det värt det? alla dagar i veckan!!

Men i din trygghetszon, i soffan med netflix och en påse chips är det inte mentalt underhudsfett du får. Du måste ut, du måste stöta på patrull, du måste utmana dig.
Nej, alla behöver inte bestiga Kebnekaise eller skriva en bok.
Det är helt upp till dig hur stark du vill bli. Mentalt då. Man får, som vanligt, göra precis som man vill. Men klarar du dig? Klarar du framtidens ev. motgångar om du inte förbereder dig?

Mental skydd, underhudsfett, får du av att tillåta dig va rädd men göra uppgiften ändå. Där och då växer du!

Jag står ofta själv inför utmaningar. Mer vanligt i dessa tider där flexibilitet och underhudsfett ofta har varit min räddning.
Varje gång har jag mitt hårda arbete att tacka.
Alla jävla ”puckelpister” jag tagit mig över i livet. Alla gånger jag knutit näven i fickan och gått vidare. Tack jobbiga liv för jag blivit så här starkt!

Intresserad av mer underhudsfett?
Motstånd – lär dig gilla motstånd!

Varje gång pulsen går upp och du känner en knut i magen så är du på rätt plats. Det är mental mjölksyra, gilla och stå ut med den.


Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, Pt, mental tränare, föreläsare som vinglar till ibland men kämpandes och in helvetes stark!

Kommentarsfunktionen är avstängd.