Se det som en muskel som du kan träna upp och inte som en talang du aldrig fick

Nu är vi där igen, offerkofta av. Vart mina böcker eller mina tankar än leder mig så blir svaret – kofta av.
Ja, det handlar väldigt ofta om det.

Om du skulle avsätta tid åt något som du väldigt, väldigt gärna vill så skulle saker hända. Men jag hör ofta:
”men du vet, jag borde träna men det är mycke nu”
”jag har så svårt att äta rätt för jag hinner aldrig storhandla eller planera. Alla kräver så mycket av mig just nu”
”jag kommer ingenstans med mig själv. Jag läser självhjälpsböcker men det hjälper inte”

Ja, du… vad säger man?
Hur ofta köper du en bok om styrketräning för att sen sätta dig i soffan och förvänta dig att musklerna växer? Men att läsa om eller lyssna på någon om hur du ska tänka och hur du ska bli framgångsrik för att sen ”vila” sig i form det är det många som gör. Helt ärligt – är inte detta ett väldigt korkat beteende?

Tänk dig att du skulle avsätta 1 h om dagen åt träning eller något annat du vill bli bättre på. Detta är ju inte helt omöjligt och skulle inte ta upp så mycket av din tid eller hur? Det kan vara styrketräning, planering inför en härlig framtid eller en utbildning.
Visste du att på ett år skulle detta bli 9 st 40 timmars veckor!!! Fattar du hur jädra framgångsrik du skulle bli?

Tänk… bara 1 timme om dagen. Nej, det är inte skitsnack. Jag gör detta själv just nu. Jag bokar in i min kalender, 1 h om dagen, 6 dagar per vecka åt att jobba med min nya bok. Lägg märke till att jag skrev jobba med den. Bara läsa en bok om utveckling kan dra åt helvete! Du måste jobba för det, måste liksom till gymmet, precis som du skulle gjort om du velat bli starkare i en muskel.

Det handlar inte om en talang du aldrig fick. Det handlar om en muskel som du kanske inte valt att träna. Se till att få av offerkoftan nu och sätt igång att jobba!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, mental tränare och lite annat som blir lite små irriterad på folk som bara läser och inte gör!

Kommentarsfunktionen är avstängd.