Säg högt vad du tänker göra så kanske du hör hur dumt det är.

Anders Hansens dokumentär på SVT! Väldigt bra, se den. Det som jag fastnade för mest var när en akutläkare berättade vad de lärt sig och hur de agerar under press. Det fanns mycket att lära här.

”När jag befinner mig i en pressad situation som handlar om liv och död så talar jag högt hur jag tänker göra. Jag säger högt till mina kollegor att jag tänker göra detta ingrepp och frågar också om det är något jag missat. Allt detta för att inte göra ett allvarligt misstag”

Denna läkare jobbar då på akuten i Stocholm där press och stress är hög samt att patienterna är många och väldigt illa däran.
Detta sätt att jobba/tänka ingår i deras utbildning och hur de bestämt sig för att jobba i gruppen.
Kanske kan vi lära oss något här…?

Du vill göra rätt. Det är jag helt övertygad om men något annat pockar på. Du är på väg till träningen och en vän vill ta med dig på fika. Eftersom du inte är stark tillräckligt än, så hänger du på.

Tänk dig att du sagt detta högt. Då hade det kanske kunnat se ut/låtit så här:

”Jag vill gå och träna för det är viktigt för att jag ska må bra. Men nu vill någon att jag ska äta kanelbullar istället. Dessa kommer ge mig en njutning för stunden men sen kommer jag må dåligt. Jag kommer ångra att jag missat mitt träningspass. Troligtvis bli besviken.

Är det något jag missat, inte tänkt på här?”
Ja, du hör ju själv hur jädra korkat det låter.

Frågan är, om du sagt det högt, tagit ett bättre beslut då?

Skona mig nu från inlägg där det är ok att fika. Har ni något mellan öronen så förstår ni nog budskapet ändå.

En rejäl diskussion med sig själv eller högt i gott sällskap skulle nog fasen hjälpa dig på vägen. Du får då stöd och råd om hur du ska göra. Ut med språket bara!

Måste kila – har ett Marathon här i Berlin som måste utföras. Inget jag missat, allt under kontroll ska bara komma ihåg hur man bromsar…

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, stor fan av Anders Hansen och hans ”budord”

Kommentarsfunktionen är avstängd.