Så här enkelt får du en skitdag!

Det enda som behövs är att du går och lägger dig väldigt sent, bokar in för mycket i din kalender och äter skitmat! Hur enkelt som helst!

Men det är också då väldigt enkelt att göra tvärtom… Att få det som man vill hade genom att ge kroppen de rätta förutsättningarna till en perfekt dag! I helgen var jag i Östersund och jobbade. Var inbjuden som föreläsare till ett boxningsläger vilket jag såg fram emot sååå mycket. På schemat stod mental träning, mitt nya paradämne!
Allt gick strålande och min vistelse i det väldigt vackra Östersund var underbar. Men sen skulle jag hem…
Det går inte så många flyg till Malmö så jag kom faktiskt inte i säng förrän kl 01:00 på söndag, fel måndag morgon. Jag som brukar gå och lägga mig ca 21:00.
Detta betydde då att jag inte kunde gå upp lika tidigt som jag brukar, vid ca 04.30. Jag försökte sova de få timmar jag hade till förfogande och fick hoppa över min morgonmeditation. Hade inte riktigt koll på hur trött jag skulle vara så min kalender såg ut som vanligt. Vilket betyder FÖR fullbokad för en trött dag.
Med för lite sömn och inte den maten jag är van vid stämde det inte alls… Det blev en skidag! Jag var trött, irriterad, svullen om magen vilket jag blir när jag inte trivs och dessutom vansinnig irriterad på mig själv att jag inte förutspått detta.

Men nu är det så att varje motgång föder en styrka! Jag kommer inte göra om samma misstag en gång till. Det är nämligen så viktigt att sova tillräckligt och få sina rutiner att stämma. I mitt fall, upp tidigt, meditation på morgonen och att äta rätt. För att inte tala om att bara boka in lagom i min kalender!.

Men hur ser det ut där ute på fältet? Eftersom jag dagligen sitter med människor som vill må bättre och som inte har någon aning om vad de gör för fel så är det just detta ni gör fel!! Ni bäddar för skitdagar!

Ni sover för lite eller för dåligt. Ni är troligtvis mer irriterade på era barn och er omgivning för att ni är trötta. Ni bokar in mer än vad ni hinner med i er kalender så att ni ständigt och jämt känner er misslyckade och frustrerade. Ovanpå detta lägger ni säkert inte något krut alls på mental träning. Det hade räckt med 5 minuter per dag!  Och till sist, den värsta, ni äter skitmat och skyller detta på andra eller att detta var det enda som fanns tillgängligt – skitsnack! Det handlar om val!

Allt handlar om val!
Det är till och med så enkelt att du bara behöver göra/välja tvärtom!

Idag tisdag har jag en underbar dag. Jag gick och la mig kl 20:00 för att komma ifatt. Äter än bättre än vad jag brukar, måste komma ifatt. Kl 04.45 i morse satt den där…min härliga stund i mitt mentala rum! Så enkelt är det! Val, val och ett ännu bättre val.
Jag var på den ”andra sidan” en dag. Jag vet hur det ser ut där nu och tänker aldrig mer återvända dit! Mitt liv är mer värt än att tillbringa tid där i den skiten.

Hur tänker du? Tänker du stanna i skithålan?
Tror inte det va? Följ oss, Carolin och mig på PT Kvinna så visar vi dig rätt. Vi har nämligen fått höra att vi inte är normala och det är bra! För normalt i vårt samhälle idag betyder en skitdag!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, som tänker hålla sig på rätt sida i fortsättningen

Kommentarsfunktionen är avstängd.