PT På Riktigt Träningshelg – en resumé..

Wow!! Vilken helg vi har haft Lisa och jag och 42st makalösa träningshelgsdeltagare! En kort resumé av helgen följer nedan..

Är det nåt Lisa och jag är bra på så är det att locka makalöst roliga, pannbensförsedda individer med rackarns gott humör i bagaget, till våra träningshelger 😀

Sicket gäng vi fick ihop den här gången också! Vi inleder alltid våra helger med att presentera Bölebyttan –

Den som gnäller, piper eller på annat sätt visar upp en icke önskvärd attityd får bära runt på den förnedrande tingesten ända tills någon annan tar vid med pipet. På det sättet skapar vi omgående en god stämning.  Efter den viktiga informationen dra vi raskt igång första träningspasset. 105min Military Ruffie bjöds det på denna gång. Ålning medelst hasning, över och under diverse hinder, stundom kånkandes på varandra, stundom under akrobatiska former, stenhårda tävlingar och skitigt, det måste vara lite skitigt så där i inledningen av en träningshelg.

Vidare bjöd vi på passet ”A match made in heaven – Lisa Manuell och Carolin Intensiv” , högintesiva lååånga minutrar varvat med något lugnare men tyngre minutrar då det gäller att dras med mer än sin egen vikt i övningarna.

Dagens sista utmaning blev Isabergs hinderbana och även i år var det några modiga som klarade av de romerska ringarna och några som försökte och blev fett blöta. Lite extra modiga var de som blev blöta och försökte igen. Efter detta var det några som var både frusna och lite trötta medans andra tog sig upp på Isabergs topp. Gomiddag och hyfsat raskt sänggående efter det. Det blir inte mycket till nattsudd en sån här helg inte.

Det kan bero på fler saker men att dag 2 drar igång 07:00 kan var en starkt bidragande orsak. Det tuffa gänget tog jag med mig och drog igång dagen med löpskolning och backintervaller och det inte lika tuffa gänget följde med Lisa och besteg tidigare nämnda topp varvat med rölighetsövningar av diverse slag, vi kallar det Yogong – Lisas alldeles egna träningsform. Oavsett val av morgonmys så satt frullen som en smäck.

Då Isaberg erbjuder sjukt god mat och eftersom det kan vara bra att äta mellan varven samt att vi  är smart lagda så låter vi deltagarna smälta maten medan de får lyssna på föreläsningar. Träna, äta, lyssna på Kaptein eller Kommandoran, träna, äta, lyssna på Kaptein eller Kommandoran om och om igen – tja, lite så ser en helg med PT på Riktigt ut. Den här helgen blev det Lisas Mentala dravel på lördagen och HRV träning på söndagen,  medan jag avlivade träningsmyter på lördagen, för att på söndagen ta livet av matmyter. Och maten där emellan, den var god även om jag måste styra upp det där med browniesarna vid eftermiddagsmelliset. Inte ok. Verkligen inte.

 

Pass nr 2 dag 2 var 90min boxning och jäklars vad de slogs! Sjukt kul träning det där boxandet. Konditionskrävande, överkroppskrävande och tankeförmågekrävande. Personligen är jag bäst på de två förstnämnda. Ni vet det där med höger och vänster är inte min starkaste gren. Det var alltså Lisa som höll i det passet.

Pass nr 3 dag 2 då var det så ÄNTLIGEN dags för lite ordentlig husmorsgymnastik – min alldeles egna svettfest där fokus inte är att ha så jäkla roligt utan mer att ha så jäkla jobbigt som det går. Och det känns som att jag lyckades med uppdraget. Det här passet är inget man inleder en träningshelg med, det blir lätt dålig stämning då, men som en sista hälsning fungerar det utmärkt. Sjukt mycket burpeesar och förflyttningar av den egna kroppen på de mer jobbiga sätten så att säga. Alla älskade som alltid 10 minutaren nåt alldeles otroligt mycket. De sa iaf inte emot när jag fråga de, de sa faktiskt inte nåt alls, på en rätt bra stund. Det var fint.

Det sista deltagarna fick genom leva gällande fysisk aktivitet var Lisas Mys, rörlighetsövningar för sina ömmande kroppar.  Ett sista mellanmål (utan brownies) och en sista prisutdelning. Ni förstår, vi ägnar oss inte åt goodiebags utan personlig mening på våra träningshelger – man får pris för prestation, eller som i vissa fall – för att man inte levt upp till förväntningarna, eller helt enkelt för att vi känner för att dela ut ett pris bara, för att man kommer från Örebro eller för att man orkar med att komma på varenda helg vi anordnar eller för att man har svårt att trycka fram höften när det är fram den ska. Ni fattar, helt godtyckligt.

Vi noterar för övrigt att namnbytet från PT Kvinna till PT PÅ Riktigt gett riklig utdelning. Det manliga deltagandet på denna helg ökade med hela 100 procent från i fjol. Två tuffa män genomled detta östrogenkaos och kom ut på andra sidan vid synnerligen gott mod. Bra där!

Ett STOOORT TACK till alla fantastiska deltagare som gjorde denna helg så makalöst lyckad!! Ni var heeelt fantastiska!! Ett STOOORT Tack till Isaberg Mountain Resort för GRYM service, grym mat och en helt grym anläggning. Ett STOOORT TACK till alla vädergudar som såg till att vi tränade i vackert väder hela helgen och åt våra måltider och höll våra föreläsningar när snön föll utanför. Perfekt timing! TACK OCH BOCK!!

Nu laddar vi om för nästa träningshelg, håll utkik!! Nån gång efter sommaren kör vi igen. Mer info inom kort!

//Carolin Helt aka Kommandoran och Kapteinen Lisa som håller säkert med om allt jag skrivit..

 

 

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.