PT Kvinnas Adventskalender Lucka 1

Lisa kom med den alldeles lysande idén – PT Kvinna ska ju givetvis ha en adventskalender. Ni tänker tips på julgodis, rawfoodbollar och annat tjafs – glöm det! I alla fall varannan dag, ty ojämna dagar är MINA dagar då jag fick höra att ”det passar dig, du är ju lite ojämn, kantig och udda”…Hmpfr! Håll tillgodo mina vänner – Här kommer Lucka 1…

Hur har ni tänkt fira denna stora dag som det faktiskt är i dag? Det är inte bara slut på gråa November, det är dessutom en alldeles fantastiskt härlig dag idag – BROCCOLINS DAG!!! Folkets jubel!! Var är reklamen? Var är plakaten? Vart är allt tjat om att det just är BROCCOLINS DAG?

Det är få saker som är mer innehållsrikt per kilokalori som just broccoli. Ett livsmedel som är ytterst svårt att överkonsumera 😀

Broccoli är gott och nyttigt. Broccoli innehåller mycket C-vitamin, A-vitamin, fibrer, K-vitamin och folat. Broccoli innehåller också en hel del av mangan, kalium, magnesium, B6-vitamin, B2-vitamin, E-vitamin, järn, kalcium, B1-vitamin, B3-vitamin, zink och E-vitamin. ÄT broccoli, för tusan!

Endast 35kcal per 100gram. Du får alltså ca 1,3kg broccoli på 1 hekto pepparkakor, just saying… 😉

Okej, kanske inte lika gott till kaffet men med 1,3kg broccoli i magen är man nog rätt mätt 🙂 Broccoli har funnits i Sverige sedan 1950-talet men har odlats länge i Sydeuropa och åts redan av romarna. Broccolin härstammar från vilda kålsorter som växer runt Medelhavet.

Ät broccoli varje dag och gör det lite extra idag alltså då det är det som bjuds i lucka nr 1 😉

//Carolin Helt Int Lic PT och mycket förtjust i just broccoli 🙂

Kommentarsfunktionen är avstängd.