Piller istället för träning?

Satt och lyssnade på podden vetandets värld. Ja, jag vet jag är nördig men shit vad intressant och vad mycket man kan lära sig, varje dag faktiskt. Plus att ni får en paus från det mentala dravlet. Eller inte…

Det finns tydligen ett signalprotein, Decorin, som de forskat kring och om man kan få samma effekt av ett piller med detta Decorin. Samma ämne hamnar i blodet vid träning. Detta ämne stärker cellernas försvar mot cancer. Ger man detta via medicin har man sett,  på möss, att cancercellerna slutat växa.  Att träning ger denna effekt i din kropp har man vetat ett tag.

Varför då ett piller? Jo, det finns ju folk som är så sjuka att de inte kan röra sig! Då är ju detta en fantastik upptäckt!!

Men för er latmaskar därute (ni läser i och för sig inte detta) så kan man inte ta detta piller och få all träningens fantastiska effekter!!

Att uppnå det välbefinnande, som du uppnår efter träning,  klarar inte detta piller! Du kommer också missa upplevelsen av träning som för de flesta av oss är fantastisk! Och vill du ha en utveckling, både av din mentala styrka och din muskelstyrka så kommer du inte ens i närheten med piller. Någon frisk luft kan du heller inte räkna med. Nej piller slår inte träning??

Det här ämnet kommer komma upp på diverse löpsedlar om de inte redan gjort det och då kan det vara bra att veta lite innan. Gå gärna in och lyssna på just podden ”Vetandets värld”

En annan studie/forskning de pratade om var att de nog hittat en genetisk strömbrytare. Denna strömbrytare skulle kunna få kroppen att slå av på kolhydratsförbränning och slå på fettförbräninngen utan träning.

Kan ni tänka er denna löpsedel??!! ”Minskad fettvikt utan träning!”

Detta resultat, eller denna effekt gäller bara vid uthållighet så den som skulle ha stor nytta av det är alla uthållighetsidrottare. Gissa om denna forskare fått massa telefonsamtal från diverse personer om hur man skulle kunna använda detta i tävlings och sportsammanhang!? Såklart stor dopingvarning på detta.

Varför man tar fram detta är för mig en gåta. I förra exemplet handlar det ju om att stoppa tillväxt hos cancerceller. Man har satsat stora pengar på denna forskning. Tänk så bra om samma peng satsades på att upplysa överviktiga människor om hur man bör träna och hur man bör äta istället. Kanske hade det hjälpt fler…? Ja, träna hårt & håll käften helt enkelt!

Med detta piller missar man även här en farlig massa av vad vi får utav att utföra träning:

  1. – Effekt på hjärtat och blodkärl
  2. – Effekter på vår hjärna
  3. – Muskler
  4. – Frisk luft
  5. – Mental storstädning

För att inte tala om alla utmaningar, endorfiner, lycka och allt annat träning ger! Nej, piller kommer aldrig att ersätta träning. Då säger jag upp mig!

Hälsningar Lisa Kaptein, inga piller till mig tack!

Kommentarsfunktionen är avstängd.