Påskmysfys på er alla!

Så var det då äntligen dags för ännu en storhelg och lite extra ledighet. Nåt jag alltid funnit lite märkligt är att många anger just ledighet som en anledning till att man inte ”hunnit” träna som man brukar. Då jag är av en problemlösande karaktär kan jag nu tipsa eder alla om värsta bästa Påskmysfyset som inte kräver annat än vilja, och villighet att göra enligt den där viljan…

Låt mig presentera *trumvirvel – 10 minutaren!

Jag har nog nämnt den förut i samband med mina egna träningsrutiner men nu är det på allvar, nu är det er tur.  Den här lilla finingen kan göras vart som helst och när som helst, det enda som behövs är lite golvyta och den egna kroppen.

Den görs med fördel utomhus, för om man ska göra enligt orginalet krävs det i ärlighetens namn lite mer en lite golvyta.. Det blir puls, det blir mjölksyra och det blir svett – precis så som riktig husmorsgymnastik ska vara. Och med tanke på vädret som Påskhelgen verkar bjuda på är det hålla värmen uppe som gäller.

10 minutaren innebär följande –

  • 10 burpees +
  • 10 jämfotahopp +
  • 10 armhävningar +
  • 10 jämfotahopp tillbaka
  • om och om igen i 10 minuter

Är man av lite tuffare virke alternativt klok nog att inse att tid för träning finns det alltid – då kör man 10 varv istället för 10min. Är man jättejättetuff är det iofs samma sak.

Är man på väg att bli så där tuff men ännu inte riktigt nått ända fram kan man givetvis byta ut armhävningarna till knästående variant, byta hoppen mot knäböj och göra burpeesarna lättare genom att gå ner i armhävsposition – kliva fram med benen och resa på sig (en bokstavligen helt hopplös version alltså)

Bilden nedan visar hur inomhusvarianten av 10minutaren går till – jämfotahoppen är utbytta mot squatjumps eller knäböjshopp om vi vill kalla det för var det egentligen är på ren svenska.

Vad säger ni? Piiis ov kejk va? Vill väldigt gärna veta hur många varv ni fixar på 10min alternativt hur lång tid 10 varv tar.

Glad Påsk på er!!

//Carolin Helt, Int Lic PT och stolt skapare av 10minutaren, jo jag tror det är min skapelse, det tror jag allt..

Kommentarsfunktionen är avstängd.