Övning 1a i Mental styrka. Vad är det ”lillaste” du kan hålla?

Är du i gymmet börjar du, såklart, med en ganska lätt hantel. Dels för att vänja kroppen vid rörelsen/belastning men dels också för att känna att du klarar det. Tänk likadant vad det gäller ditt mål, din träning av mentala muskler och dina nya vanor. Jag ska förklara…

Der finns inget goare än känslan av att lyckas!! Att känna – shit det här gick riktigt bra! Det är nämligen då det händer. Viljan stiger, motivationen stiger och helt plötsligt styr du mot svårare, tuffare mål. Du är då redo för nästa utmaning!

Motivation är inget man köper i en bok. Motivation får du inte av att läsa detta. Du kanske blir inspirerad, tack i så fall. För att få det där, det där som verkligen får dig att röra dig framåt så måste du jobba min vän. Men du ska lägga din träning på rätt nivå. Din nivå.

Så nu tar vi tag i detta. Du och jag. En övning för dig som kört huvudet i väggen så många gånger och givit upp. För dig som köpt det där träningskortet varje termin eller köpt hem brockolin men inte klarat hålla ditt löfte mer än en vecka. Kanske bara ett par dagar i värsta fall.

Sätt dig ner och fundera på vad är det ”lillaste” du skulle kunna hålla? Skulle det kunna vara att bara stiga upp 20 min tidigare för att ta det lugnt? Skulle det kunna vara att varje dag ta dig utanför dörren och röra lite på dig i 15 min? Skulle det kanske kunna vara att du från och med nu bara äter mat? (inget ultra processat skit) utan bara bra råvaror?

Du bestämmer! Det är ditt ”lillaste” du ska hitta.
Det kommer nu att bli din lilla, lilla hantel som ska göra dig lite, lite starkare. Få dig att lättare hålla ett löfte till dig själv. Få dig att känna att det går!

Steg, efter steg ökar du sen dina löften till dig själv och dina målsättningar. Din stolthet stiger och därmed också motivationen.

Din resa har nu börjat. Men till ditt resmål, inte nån all inclusive skit du innerst inne inte vill ha.

Låter det för lätt? Ja, kanske men det är så du hade gjort om du skulle lärt dig ett nytt språk, börjat styrketräna i gymmet eller tagit flygcertifikat. Inte fasen hade du börjat med att flyga Jas Gripen väl?

Gör det inte så svårt, bara gör det! Det ”lillaste” du kan och håll det!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, lic Personlig Tränare med massor av erfarenhet om vad som funkar och vad som brukar gå åt helvete!

Kommentarsfunktionen är avstängd.