Öppet brev till alla medelålders kvinnor.

Hör upp kvinnor i allmänhet och alla medelålders kvinnor i synnerhet – Vi har ett eskalerande problem att ta tag i och det NU!

Jag vill göra er alla uppmärksamma på Problemet, ja med stort P. Problemet med alla dessa medelålders kvinnor som lägger tid på sig själva i form har tämligen hård och prestationsinriktad träning. Kan ni tänka er nåt så dumt va? Att medelålders kvinnor ger sig på att försöka bli bättre i nåt fysiskt krävande? Näe, inte jag heller. Sicket otyg och hot mot folkhälsan! I sanning ett problem att ta tag i med hårdhandskarna.

Kvinnor och i synnerhet medelålders kvinnor borde ta och lugna ner sig. Stanna hemma. Vara en tillgång för barn och eventuella barnbarn. Lägga mer engagemang på och kvalitetstid med feministmaken. Ta väl hand om sina naglar och se till att hemmet är väldesignat och instagramvänligt.

Arrangera de bästa av parmiddagar, inte så mycket för att sällskapet är särskilt trevligt utan för att visa vilken god värdinna du är, ja den bästa, det är nämligen egentligen bara i dessa sammanhang det okej att prestera. Lägga ut ”du duger som du är” budskap på sociala medier, mest bara för att själv få sinnesfrid och lätta lite på perfektionskraven allt emellanåt.

Var stark, ja var det men bara genom att vara KVINNA.

och/eller mamma och maka. Allt annat kan nämligen upplevas som tvång.

Eventuell fri tid från övriga familjemedlemmar bör läggas på att dricka bubbeldricka med tjejorna.

Träna gärna men helst inte så att det stör någon annan, nä gör det väldigt tidigt på morgonen och ta inte plats liksom. Och gör det helst i form av en powerwalk, mysjogg eller yoga, tja för då blir det mest bara motion och ingen blir provocerad. Och andas, glöm inte att andas för det är uppenbarligen inte nåt vi gör sen födseln.

Är du +45 ska du ta det lite varligt med yrkeskarriären. Var bra men bara så bra att du inte utgör ett hot men inte dålig så att du får sparken ty då finns ingen anställning att finna, du har ju bara  20-25år kvar som yrkesaktiv och är inget att satsa på. Det smartaste draget är att vara den som underlättar för andra att prestera, ja curla omgivningen även på jobbet.

 Ja, lyssna nu alla medelålders kvinnor – var helst helt uddlös, en slät figur, och tyck inget, någonsin.

 

 

 

Nopp, jag har inte slagit i huvudet riktigt hårt. Jag har bara drabbats av tidningsrubriker, tips från diverse livscoacher och hållit ögonen öppna för samtiden och funnit att vi medelålders kvinnor verkligen är behov av att sluta träna hårt och tro att vi är nåt. Råd och tips som vi medelålders kvinnor verkar vilja ge varandra.

 

/Carolin Helt, Int Lic PT 47 och ett halvt och ständigt helt fel ute…

Kommentarsfunktionen är avstängd.