Ont om tid? Skitsnack, det är din latmask som talar!

Det kan nog vara det vanligaste argumentet till att inte träna. Lägg dig ner på golvet och res dig upp 30 ggr. Det tar dig ca 10 minuter om du är långsam men du har fått ditt första träningspass!

Alla har, vad jag vet, 60 min på en timme. Vad jag vet så har också latmasken en mycket högre röst än förnuftet. Frågan är – Vem lyssnar du på? Människan är av naturen lat och detta händer alla. Jag älskar träning och har jobbat med detta i snart 16 år. Innan detta spelade jag rugby i 28 år. Rätt många av dessa år på elitnivå.

Inte fasen tycker jag att det ska bli roligt att träna precis innan passet. Där har min latmask som högst röstläge. Men jag är klokare än så (du också men du kanske inte fattat det än) Jag tränar ändå! Jag tar mig i kragen och berätta för denna sumpråtta att hålla käften! Hade jag lyssnat på den hade jag varken varit frisk, lycklig eller framgångsrik i det jag tar för mig. Och vet ni??! Jag har också 60 min på en timme!

Men det händer att det kör ihop sig med tiden. Ett problem uppstår. Ett tidsproblem…

Helt ärligt, om detta hade handlat om något annat, ett jobb tex. Så hade vi löst det i en handvändning. Men nu, nu är det ju träningen som inte hinns med och här höjer latmasken sin röst! Men tid finns min vän! Du ska bara värdera vad du lägger din tid på!

Därför kommer här några förslag på pass du kan köra då det bara finns ca 15 min tillgängliga

1 min på roddmaskin, 1 minut på asult bike (annan cykel funkar också) + 1 minut hopprep. Allt detta i ett rasande tempo, 5 varv, helst utan vila mellan varven – klart! (Se bild ovan)

Här kommer ett likande pass för dig som inte ”hinner” ta dig till gymmet

1 min burpeesar, 1 min steg upp på stol eller bänk + 1 minut hopprep (fungar med ”lufthopp” om inte rep finnes) i ett rasande tempo, 5 varv, helt utan villa mellan varven – klart!

Så jag, nu får du ut och springa intervaller här i Grekland. Ska först få tyst på latmasken som envisas med att vilja ha sovmorgon?

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, tränings hat/älskare med en högljudd jäkel på axeln

Kommentarsfunktionen är avstängd.