Önska inte att saker vore lättare, önska att du vore bättre!

Heelveeete vad det ska emot titt som tätt. Hantlarna i gymmet är tunga, böcker är jobbiga att läsa och ibland är det svårt att hålla fokus. Då är det lätt att önska att saker vore lättare… Men vet du? När det går uppåt är det ofta motlut!

Jodå, visst ska vi ha det bra också. Visst ska vi njuta eller vad det nu kan vara. Men är det inte så att det är väldigt mycket vanligare att det ska njutas till höger och till vänster än att vi ska kämpa lite?
Jag tycker mig se detta lite för ofta, speciellt i min yrkesroll. Detta beteende är också väldigt mycket vanligare hos soffpotatisar (iklädd offerkofta) än hos tex en idrottare eller hos någon som haft motgångar i sitt liv.
Sug på den lite. Vad är det som får folk att lyckas? Vad är det som får vissa att alltid ta sig igenom en tuff period?

Alla får göra precis som de vill. Grattis till er som är nöjda och som uppnått vad det nu är ni vill uppnå. Ni kan nog sluta läsa här och ta en god kopp kaffe. Texten är till er som ogillar motstånd och som behöver motstånd för att komma framåt.

Jag är inte bättre än någon annan. Inför varje träningspass har jag en stor diskussion med ”Hans” (han som sitter vid sitt lilla kontrollbord i min hjärna och har till uppgift att stoppa mig från allt obekvämt) Hans tror och tycker att jag nog behöver vila, att jag nog ska ta lite lättare vikter, jag ju trots allt 50 år. Allra helst tycker nog Hans att jag ska skita i träningen helt. Får Hans bestämma så borde jag önska, eller göra något som är betydligt lättare…

Hans kan hålla käften för jag är starkare än så! Jag vill och jag kan. Jag kommer att njuta av detta när jobbet väl är gjort.
Jag vet vad jag får ut! Det räcker som tändvätska för mig. Jag vet att om jag ständigt och jämt gör saker som är obekväma och svåra, kanske till och med lite skrämmande så utvecklas och vinner jag. Det är det som räknas!

Men jag gillar motståndet. Det skapar glädje hos mig. Jag mår bra av det. Till syvende och sist är det ju en av de viktigare bitarna – att må bra och känna glädje i det man gör. Jag vet, det kan låta märkligt, men lite plåga och rejält motstånd, där hittar ni mig.

Jag önskar såååå att jag blir bättre på det jag gör. Jag är bra på att få folk att göra saker de inte trodde de kunde men faaaan! jag kan bli så mycket bättre det!
Jag vill hjälpa människor att designa sina liv och jag har en plan…
Den är svår, den kräver mycket tid och jag vet att den kommer inte ge ekonomisk utdelning än. Men jag önskar inte heller att det gick lite lättare, jag önskar att jag vore lite bättre!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, en blivande designer, ja, någon gång när jag kämpat lite till

Kommentarsfunktionen är avstängd.