Och den missriktade omtanken fortsätter att flöda…

Folk verkar ha onödigt gott om tid i vissa avseenden. Nopp, det handlar inte om sk Coronatid, den här tiden av tid ha vissa typer av människor alltid haft. Tid att lägg på missriktad omtänksamhet. Jag har dock haft lite extra tid att tänka på fenomenet på sistone…

Anledningen till det är att jag överöses av exempel. Här följer ett litet axplock:

  • Tjejen som gjort så många goda förändringar i sin vardag det senaste året. Hon har inte bara börjat träna, hon har rättat till sina matvanor, slutat dricka sockersötad läsk, äter bra jäkla mat och dragit ner på allt vad kakor och bullar till jobbfikat heter. Vad får hon för det? ”Det där kan väl inte vara nyttigt?” när hon tar en  sockerfri piggdricka med koffein aminosyror(hon dricker inte kaffe ens, tösabiten)  istället för bulle. Är det pga genuin oro för hennes hälsa som frågan ställs? Och i så fall, var var den typen av frågor när hon tryckte bullar till fikat var och varannan dag? Ty bullar hörni, det har aldrig varit nån vidare hälsokost det, hembakat eller ej.
  • Jag tänker på på senioren som ännu inte är gammal nog att tillhöra någon riskgrupp, hon är pigg och kry och mån om sin hälsa och därmed tränar hon styrketräning på regelbunden basis. Iom att hon är senior tränar hon på tider då det är fyra, fem stycken andra ansvarsfulla och ordningsamma likasinnade i lokalen. Hon har valt gym med omsorg och hygienen där har alltid varit viktig, skillnaden nu mot innan är att de spritar redskapen både före och efter användning. Hon får sin träning så hårt ifrågasatt att hon inte orkar fortsätta, trots att hon mår så förtvivlat bra av det. Ifrågasatt av såna som inte tänker två tankar om det olämpliga i att köa på bolaget eller i kön till den nyöppnade godisbutiken.
  • Tjejen som levlar upp sin träning och konstaterar nöjt att kroppen kan mer än vad hjärnan tror, när hon väljer att springa till och från gymet och upptäcker hur tunga benen är efter styrkepasset, men hon fixar de 3km hem och blir kraftfullt varnad av kvinna som minsann är utbildad ajråbixinstruktör och vet att all träning är katabol så tjejen som levlar upp borde passa sig så hon inte blir övertränad.

Vad vill man egentligen med all denna oombedda omtänksamhet?

Känner man att man sitter inne med all kunskap i ärendet?

Kanske borde man titta lite närmare på sig själv och sina vanor, ja grotta ner sig lite i exakt hur hälsosamma dom själva är? 

Och  på så sätt inte har mer tid än man uppenbarligen behöver att lägga på att peta i andras val?

Ja, kanske är det som de som tvångsmässigt sprider missriktade omtankar borde göra.

Fast det är klart, det kan ju ge obehagliga insikter istället för bekväma åsikter…

Nej, nej, bli inte upprörda nu, se det bara som en välriktad omtanke från min sida.

Slängkyss från 2m avstånd på er alla.

//Carolin Helt Int Lic PT och omvärldsanalytiker

 

Psst. Sune, kissemissen på bilden ovan, han har absolut ingenting med texten att göra.

Kommentarsfunktionen är avstängd.