Obekväma sanningar vs bekväma lögner..

”Du duger som du är” kan vara ett av de mest förekommande budskapen vi matas med. Den här tiden på året dyker det dock upp en lite uppstickare för den som känner sig manad att höja ribban något om så bara en aning ”Bli den bästa versionen av dig själv”.

Ja, det manar till lite handlingskraft men inte så att det blir dålig stämning direkt.

Testa istället att-

 I ett rum fullt av mer eller mindre medelålders kvinnor, påstå att PMS, klimakteriebesvär, allmän nedstämdhet, nej inte ens vuxentrötthet botas med choklad…

Nej, dylika tillstånd är inte en godtagbar ursäkt att hänge sig åt frosseri och att kroppen fullständigt skiter i om det är tisdag eller lördag eller ens melodifestival, den reagerar på precis samma sätt på kcal och näringsinnehåll.

Testa det och bokstavligen hör i tystanden som uppstår, och se i de stelnade leendena -hur stämningen sjunker som en en tung sten till golvet.

Mycket underhållande, mycket, mycket underhållande…

Sitter det en man i rummet, skrockar han gott och då är det på sin plats att upplysa om att det där gäller för öl, chips och Tipsextra också. Då sjunker även hans aptit på livet.

Men ät choklad och/eller annat gott folk, gör gärna det. Men gör det då av den enkla anledningen att ni tycker det är gott. Inte pga hormoner, väder eller veckodag som nån form av ursäkt.

Ät, njut eller låt bli. Och ta ett vuxet ansvar för konsekvenserna.

Obekväma sanningar vs bekväma lögner: 1-0

Onsdagspeppen hörni, satt som en smäck va?

/Carolin Helt Int Lic PT som minsann tog sig en chokladruta häromdagen, för att det smakade gott i munnen. Veckodag, ålder eller eventuella hormonella störningar hade icke med saken att skaffa..

Kommentarsfunktionen är avstängd.