Obehaglig känsla? Grattis du är på rätt plats!

Mental mjölksyra, lär dig älska den. Alla vet vad det rör sig om att träna fysiskt. När vi tar i innerbär det ofta en smak av mjölksyra i våra muskler. YES!, Vi vet då att vi är på rätt plats. Nu ligger vi rätt i val av vikter och nu får vi resultat. I det mentala gymmet, när mjölksyran dyker upp så bölar många och skiter i uppgiften…

Okunskap dvs. då vi inte vet vad det rör sig om blir vi rädda. Vi tror det är en magkänsla som säger att det råder fara. Vi behöver fly (eller då skita i uppgiften) Lär dig skillnaden på mental mjölksyra och ren fara – Heeeelvete vad du kommer gå långt.

Ingenstans kommer detta vara skönt
Ingen har någonsin löst ett svårt problem med en gooo känsla i kroppen
Ingen eller väldigt få lyfter att par hundra kg i gymmet med en härlig känsla.

Men vi vet,  i det fysiska gymmet, dvs efter utfört arbete så kommer den! Den goa känslan som är värt allt!
Exakt så fungerar det mentala gymmet.

Som jag skrivit tidigare så är hjärnan inte skapt för fredagsmys. Den är skapt för överlevnad. När vi ligger mätta och belåtna i soffan är lugnet puck dvs, vi är i den (väldigt) bekväma zonen.
När du tar dig mot dörren inför löprundan, till gymmet för att lyfta tungt eller varför inte bort ifrån kanelbullarna så gör du inte detta med go känsla.
Nu börjar det bli obehagligt… Grattis du är på rätt plats! Du är nu utanför din trygghetszon, du har nu mental mjölksyra. Du har valt att lyfta en vikt som inte är behaglig med som kommer göra dig starkare om du står ut med den och tränar vidare!

Blev det hela mer klart nu?
Jepp, det fungerar precis på samma sätt. Du ska fatta, lära dig vad det handlar om. Du ska välja DIN lagom tunga vikt, läs utmaning och du ska lyfta skiten. Trots det att emot. Det är så man gör!

Den stora utmaningen för många är att förstå, att göra liknelsen med gymmet. När man landat i detta så återstår bara träningen. Träningen som, just det, inte är skön, inte är lätt men den tar dig till en större värld.

Det krävs i och för sig att du är ”vuxen”
Det krävs att du tagit av dig offerkoftan och tagit av dig Peter Pan hatten.
Valet är ditt.

Utvecklas eller avvecklas.
Nej, det står aldrig still

Jag skrev lite längre upp i texten ”välj DIN lagom tunga vikt” Den är avgörande här. Många jämför sig med någon annan som troligtvis inte har exakt samma liv som du, inte har exakt samma bagage eller ”skador” som du.
Denna faktor kommer avgöra ifall du får lagom mental mjölksyra eller om du får träningsvärk från helvetet och ger upp. Välj rätt!

Bildvalet idag var solklart. Kvinnan är en av mina stora förebilder. Gurli 94 år som väldigt sällan piper eller bölar. Vid dålig väder hör jag ofta henne säg ”äh, håll käften och ta på dig regnkappan så kör vi”  Det är kärlek det!

Får man aldrig bara va ”still” och nöjd då?
Jodå, precis som i det fysiska gymmet växer musklerna i vila👊🏻💕

 

Men den ödmjukaste hälsning Lisa Kaptein, din fysiska och mentala Pt här i etern, med en vältränad, upptränad mjölksyratröskel

Kommentarsfunktionen är avstängd.