Njutninghets vs lidande – ett förtydligande exempel…

Kände att jag behövde förtydliga mitt senaste inlägg om njutningshets. De allra flesta verkar förstå vad jag menar men utifall att det är någon där ute som inte fattade min poäng och tycker att ”det där var en förfärlig människa som inte vill att vi ska njuta av livet” så kommer här ett förtydligande exempel…

De som följer mig på Instagram vet att jag brukar ägna mig ganska så frekvent åt Husmorsgymnastik på mornarna. Ja, man kan väl kalla det cirkelfys eller nåt fränt namn på utrikiska också men jag väljer just husmorsgymnastik, vill inte förhäva mig liksom.

Mitt absoluta favoritupplägg är följande:

  • 15 kettlebellssvingar + 15burpees->upprepa 10gånger
  • + 10 burpees+10 viktade jämfotahopp+ 10 armhävningar+ 10 viktade jämfotahopp -> upprepa 10gånger
  • Gört så fort det bara går, vila är inget man ägnar sig åt under husmorsgymnastik.

Görs bäst en eller ett par gånger i veckan för ett lyckligt liv 🙂

Detta så kallade favoritupplägg är dock inget jag gör med ett leende och faktiskt inget jag njuter av nåt vidare värst mycket under tiden skiten pågår. Det är verkligen skitjobbigt och är det inte det görs det för långsamt. Det är en stund av lidande helt enkelt. Jag brukar köra ”Enter Sandman” på repeat i hörlurarna och nu har det gått så långt att jag får typ magont av att bara höra intro. Tycker för övrigt att det är en av världens bästa låtar. Tyckte, är kanske ett bättre valt ord.

Men ser ni här kommer det där med att inte bara ägna sig åt att söka njutning i livet vareviga sekund in… Att inte ägna livet åt att undvika lidande.

För den känslan när lidandet är över, när man gått i mål, när man kan skrika rakt ut – YES!! I DID IT AGAIN!! Heeeelt obetalbar!

Den där underbara känslan hade jag ju aldrig fått uppleva om jag bara valt den enkla njutningen med att sitta i soffan, med doftljus, pillat navelludd och druckit i och för sig gott kaffe. Inte ens om jag hade tränat men på ett lite mer så att säga, balanserat och ”soft” sätt 😉

Ni fattar, lite lidande och obekvämlighet i tillvaron gör bara det njutbara extra njutbart.

Till er som fortfarande inte fattar eller helt enkelt inte vill förstå –

I can´t make everyone happy. I´m not pizza…

Genom ovanstående husmorsgymnastik gjorde jag i alla fall mig själv rasande glad och bäddade för en fortsatt tokbra dag. Tror nästan det kan klassas som njutningshets, my way 😀

 

//Carolin Helt,  Int Lic PT  #tränahårthållkäften

Ps. För den som tycker att jag jobbig och lite för mycket här i bloggen och på facebook – jag är återhållsam här. Följ mig på instgram, där är jag skitjobbig @carolinhelt 😉

 

 

 

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.