När det går uppför är det ofta motlut!

Ska du till toppen kommer det att ta emot. 2016, året ni verkligen hade tänkt att ni skulle lyckas!! Året då problemen blir till lösningar!

När man ska komma igång med sin träning, vilket ni har gjort väl?! Kan det ibland ta emot. Så här in på året börjar nämligen många falla ifrån. Är målet något du verkligen brinner för? Det allra viktigaste är att det är på era egna villkor. Jag älskar att springa men det gör kanske inte alla. Ni kanske gillar att dansa – gör det till er träningsform då.
Men mina vänner, det måste ta emot, det måste kännas som du är i motlut.

När man ska sätta igång eller är på väg till träningen brukar det ibland kännas tungt och motigt. Fastän träning är det bästa jag vet så tar det emot när jag ska snöra på mig träningsskorna. Detta förvånar många av mina klienter. Men jag tror faktiskt att alla känner så mer eller mindre.

Varför går vi då och tränar?

Jag tror att det är känslan som vi har när vi tränat. Kroppen har fått jobba, adrenalinet sprutar och alla de goda substanserna som producerats i kroppen får oss att må såå bra! Vi kan inte ens stava till ordet stress. Det känns alltså som vi är på väg uppåt, till toppen, men vägen dit gick i motlut. Ju kraftigare motlut ju mer måste vi ta i men ju bättre blir resultaten! Ibland kan det dock kännas som att all ork är som bortblåst, det skulle behöva ett smärre mirakel för att ta oss till gymmet. Stanna då till ett tag – känn efter – varför känns det så?

Är det latmasken som talar eller är det något annat.

Det är faktiskt så att ibland måste vi kanske göra någonting helt annat.
Kan det vara en promenad istället för löprundan? Kan det vara ett badhusbesök istället för bänkpress i gymmet? De tillfällen vi gör saker som kroppen mår bra av, det då resultaten visar sig. Underskatta inte vila eller förändringar! Men! Människan är av naturen väldigt lat… låt inte latmasken tala för högt och för ofta. Vi är väldigt noga med att boka tid hos frisören, tandläkaren eller service till bilen. Jag hade faktiskt en klient som ville avboka sin träningstid för att hon behövde serva bilen! Jag ställde bara en enkel fråga: ” varför är servicen på din bil viktigare än servicen på din kropp?” Behöver jag nämna att hon kom i tid till vår bokade träning?

Träning ska bokas in precis som vilken annan viktig bokning som helst. Inte ändrar vi väl och skjuter fram en tid hos frisören? Det kvittar hur motigt det än kommer att kännas. Det kvittar hur mycket det än lutar uppför KÖR DEN TRÄNING DU BOKAT! Det kommer kännas så mycket bättre efteråt.

Du har inte tid tycker du, du måste handla, städa eller vad det nu kan vara. Ställ dig då denna fråga:

Vad är det värsta som kan hända om du inte handlade?

Skulle du kunna göra det efter träningen? Skulle någon annan kunna göra det? Vi har väl alla flugit någon gång. Och då har vi väl alla sett flygvärdinnan gå igenom säkerhetsföreskrifterna. Och när hon kommer till avsnittet – syremasken. ”sätt på er den egna masken först innan du hjälper andra” om jag har barn måste jag väl ta hand om dem först!!? Om dina nära och kära ska må, då måste du ”hjälpa” dig själv först! Se då till att må bra själv – då kan du ta hand om andra.

Det är det minst egoistiska du kan göra! Du får ge dig själv denna tid –Du är väl värd detta!!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, –egoistisk som få och älskar motlut

Kommentarsfunktionen är avstängd.