När dagen fylls av katastroftankar..

Ja, då gäller det att fatta att det bara är något som din hjärna själv skapar. Vill du stanna i den mentala smörjan, känna dig ännu mer deprimerad och inte komma ur det – sluta då läs här!

Ibland är det bara så. Ja, jag är inte bättre än någon annan. Jag kan ibland vakna med en känsla av att allt är mörkt. Ingenting stämmer. Jag som normalt är en ganska positiv och glad person har fastnat i en svart sörja. I huvudet har ”hans” fest. (läs gärna mitt tidigare inlägg om detta väsen) http://ptpariktigt.se/hans/

Hans är där för att skydda dig från elände, vilket är bra ju, men Hans kan också ställa till det för dig nått så in i vassens!
Det viktiga här är att du förstår att detta bara är något som pågår i ditt huvud och är ingen sanning. Det kan kanske bli det om du fortsätter älta och tro allt du tänker.
Åtgärd – Be Hans att dra åt helvete!

När man känner sig nere så är det många som väljer att dra täcket över huvudet och stannar sängen. Jepp, har varit frestad sååå många gånger. Men frågan är – hjälper det? Detta jag skriver om här är en helt vanliga företeelser, ”tyck synd om mig syndromet” alt. offerkofts shopping. Har man en diagnos eller lider av en allvarlig depression får man vända sig till sin läkare (såklart)

Det du behöver göra är att ”starta om datorn”!

Det bästa sättet att göra detta är högintensiv träning. Det vill säga att pulsen går upp så du blir rejält andfådd. Det kommer att ge dig liknande effekt som antidepressiva läkemedel! Din hjärna kommer koppla bort vissa tankar för ett tag och du startar om datorn. För er som gjort detta någon gång så är det den där wow! känslan.

Nix, vi pratar inte om långa intervaller eller långa träningspass här, vi pratar bara om att göra det, på din nivå då.
Men nu kan det vara så att du kanske inte klarar av att utföra detta. Är det kört då? Nix, var själv där i söndags. Jag hade sprungit min härliga löprunda, lite längre på lördagen och min höft sa att idag vill jag inte ha mer av den varan. Jepp, jag lyssnade på kroppen vilket många inte tror att jag kan. Jag gav mig ut på en längre promenad istället.
Och, ja, det hjälper också!! Inte riktigt samma wow, men det hjälper. Det är kanske där du också är?

Jag gör inte dessa promenader för att träna, jag gör dem för det är en väldigt bra drog. Den hjälper mig framåt. Jag vill framåt!

För vår överlevnad, genom historien, har vår hjärna varit tvungen att hitta lösningar när vi rör oss framåt. För att hitta tillbaka, för att lära och komma ihåg var födan fanns mm. Rörelse framåt skapar kreativitet! Hjärnan hittar, i rörelse,  lösningar på problem! Helt ärligt – Är inte detta helt fucking awesome?!

Ja, du, nu är det upp till dig. Låt ditt liv, huvud, fyllas av katastroftankar som faktiskt inte är sanna eller rör på dig och hitta lösningarna. Kan det vara så enkelt? Varför inte prova?

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist som ibland kan få för sig att det är kört men iklädd ett par löpskor så löser jag detta!

Kommentarsfunktionen är avstängd.