Näe, du behöver inte en sån som mig…

Vet inte hur ofta jag får höra ”åh, jag skulle verkligen behöva en sån som dig, en sån som säger åt mig vad jag ska göra och gör det på skarpen”. Ja, det där låter ju lite smickrande men vet ni, det är för det mesta inte alls det som är det avgörande för att lyckas…

Missförstå mig rätt här – jag vill inte på något sätt hindra någon från att ta till experthjälp för att komma i form. Men lika lite som det hjälper att skaffa sig ett gymkort och sen aldrig använda det, så hjälper det att skaffa sig expertråd som man sen inte följer. På förekommen anledning känner jag mig nödgad att ta upp detta ämne. 

För vet ni, det finns de som på allvar verkar tro att det går att liksom lägga över ansvaret för den egna fysiken på en annan person.

Men vet ni, det spelar ingen roll hur peppig, motiverande eller skrämmande personen i fråga är- allt faller om man inte tar sitt eget ansvar och gör i enlighet vad peppmuppen säger.

Anledningen till att det känns så viktigt för mig att ta upp detta nu är att det för närvarande formligen kryllar av folk i min närhet som verkligen gör som tesagt. 

De-

  1. Dyker upp. Att dyka upp till träningen är en förutsättning för att nåt ska hända. Kan verka självklart men i ett ärende likt detta ska en veta att det som är självklart bara är klart för en själv. 
  2. De gör som tesagt utan en massa undanflykter och pip om fantomsmärtor i pannbenet. De jobbar på även om det både är jobbigt och motigt. 
  3. De dyker upp- igen och igen. De ger sig inte. De tror inte att de kommer få resultat för arbete de inte gjort. 
  4. De får på det enkla sättet makalösa resultat. De blir starkare, de blir snabbare, de blir uthålligare – ja, de blir helt enkelt bättre på det de övar på. Kroppen har ju som jag tidigare påpekat, förmågan att forma sig efter vad vi utsätter den för. 

Detta blev så makalöst extra tydligt igår kväll när jag körde med mina Vässa Formare. De är inne på vecka 6 av 10. De är inga nybörjare, de bara levlar upp en smula och många av dom verkar ha en stående plats termin efter termin. De begriper inte alltid vilken enastående utveckling de har gjort, varje pass är ju fortsatt jobbigt liksom. Det är mitt fel eller förtjänst beroende på hur man ser det. 

Resultatet de uppnår är dock helt och hållet ett resultat av deras egen insats. Jag hade kunnat tjata mig blå och varit hur peppig eller skrämmande som helst men det hade inte varit nåt värt om de inte tog sitt eget ansvar och gör som tesagt.

Det finns ingen bättre coach att finna än sig själv nämligen. Den coachen är med 24/7. Den coachen ser och känner allt. 

Jag tänkte dock sola mig lite i glansen dessa fantastiska kämpar sprider omkring sig. Stolt är jag också. Stolt som få..

Heppåer!

/Carolin Helt, Int Lic PT och stolt som en tupp

Ps. Ur bild är Adam 198cm..

Kommentarsfunktionen är avstängd.