Nä hörni, det blir inte alltid som man tänkt sig…

…men det kan bli jäkligt bra ändå.

Det är första måndagen i november. November ligger på plats 11 eventuellt 12 på min Favoritmånadstopplista. Februari och november ligger rätt jämnt skulle jag vilja påstå. Men det här med årstider och veckodagar är inget jag kan påverka faktiskt. Jag har normalt sett inget emot måndagar, inte den här heller, men klockan ringde 05:00 och nä, jag highfivar inte mig själv vid den tiden på dygnet.  Efter första koppen kaffe har jag ömkat färdigt och inser igen att gnälla över saker som jag inte kan påverka är ett sjukt slöseri med tid. Gnälla är överhuvudtaget ett sjukt slöseri .

Att gnälla är som att gunga gungstol – man har något att göra men man kommer ingenstans…

Sjukt ful möbel är det dessutom.

Ett rasande bra träningspass och jag är laddad inför en låååång arbetsdag. Första bokningen dyker inte upp. Jag gick alltså upp 05:00 helt i J*vl* onödan! Hann jag tänka… erkännes, jag ömkade mig igen alltså. MEN jag hann ju nu istället skriva detta OCH dammsuga under benpressen, bara en sån sak. Skitbra faktiskt.

Mitt stora mål för denna höst har varit att delegera och försöka att bara jobba 6-dagars veckor samt att den dagen jag är ledig är allt som har med arbete att göra bannlyst. Vet ni vad? Delegera är 1- sjukt svårt till att börja med. 2- det sket sig på den fronten innan det ens hann börja.  Jahopp, det blir faktiskt inte alltid som man tänkt sig. Frustrerad? Japp, erkännes. Men det man inte kan påverka måste man helt enkelt lära sig att förhålla sig till på ett bästa möjliga sätt. Det fina med detta är att jag ännu en gång lär mig vad som är viktigt och vad som är mindre viktigt för att livet ska fungera. Jag planerar min tid väl och det som inte hinns med är inte så förtvivlat viktigt. Eventuella smulor på köksgolvet kan ligga kvar och det stör mig inte nämnvärt om jag inte hinner dra fram dammsugaren på stört. Är ju dessutom knappt hemma så jag hinner knappt se dem 😉

Jag radar upp allt som faktiskt är precis som jag vill ha det –

  • jag är frisk
  • jag har en man som jag älskar helt orimligt mycket
  • jag har ett arbete som jag älskar
  • jag har förmånen att träffa glada, positiva, motiverade människor varje dag
  • jag njuter av träningsglädje varje dag

Det sistnämnda är min livlina när livet går i 180 (okej, okej, det lilla socker grynet bidrar han också). Hade jag inte haft min egen träning som andhål hade jag blivit knäpp på riktigt.. Tack Fru helt för att du typ alltid prioriterar rätt och därmed alltid hinner träna, 14timmars arbetsdagar till trots 😉

Lisa skrev så en så bra sak härom dagen ”Är det något jag lärt mig med mental träning är att inte motarbeta en känsla. Ta emot den, ”titta” lite på den, känn efter lite och låt den passera. Jag kan inte påverka det ändå…”

Så i stället för att plocka fram stora bölehinken, ytterligare ett Lisa ord, så kavlar jag upp ärmarna och gläds åt allt jag har att glädja mig åt, vilket är bra mycket mer än vad som kan bekymra mig.

Nä hörni, hösten har hittills inte blivit riktigt som jag tänkt mig men jag är helt övertygad om att November kommer bli den bästa November på hela året. Jag har ju allt ovanstående och en rackarns massa fler saker att vara glad och nöjd med 😀

Kommentarsfunktionen är avstängd.