Minsta möjliga insats

Ja, det låter konstigt men det är kanske där du ska börja…?
Vi är alla så olika men en sak är säker, vi behöver alla röra på oss. Dagens tips är till dig som VERKLIGEN inte får ändan ur vagnen.

Att vi ska röra på oss dagligen är inte diskutabelt, så är det bara! punkt!
Men hur? Ja, det är faktiskt upp till dig. Vad vill du ha? Det du väljer ska du vara beredd att betala priset för.
Vi är många, många som skulle betala vad som helst, och gör det också, för att få fortsätta vara starka. Att ha en kropp som gör det vi vill att den ska göra. Vi vill kunna knyta skorna, ta oss upp från golvet utan att detta innebär en smärtsam upplevelse. Vi vill kunna boka en resa, till någon vacker plats, röra oss fritt där, springa, vandra cykla eller vad det nu är. Klättra upp på ett berg om det nu står på listan. Vi har och kommer alltid bygga upp ett ”fuck off” kapital i våra kroppar så att om något händer, då är vi beredda och utrustade! Vid skada eller liknande är vi förberedda.

Låter det lockande?
Häng på vet jag! Men inga orimliga mål här. Är du en person som inte tränat, som skjutit upp träningen tidigare så är kanske inte höga mål din grej.

Missförstå inte detta!! Jag har inget emot mål, eller höga sådana men texten idag är inte till dig.
Texten är till dig som så gärna vill men är inte tillräckligt stark än.

Tyvärr tror jag inte du hittat denna sida men mitt hopp är till er andra som kanske delar denna till någon ni bryr er om. Till någon som ni verkligen vet behöver detta. Till någon som behöver ett tips om vad det allra första steget skulle behöva vara för att bli en sån som tränar. Hör ni så underbar den meningen är?
Bli en sån som tränar…Ahhhhh

Du måste skapa denna person. Du måste göra jobbet själv, du måste ta ditt ansvar.
Ditt första steg skulle då kunna vara att bara ta dig till gymmet. Att jag skriver gymmet är för annars kan vädret bli en faktor som gör att du skjuter upp igen. Det motståndet, den ”hanteln” tar vi tag i senare. Det är inte ditt första steg. Gymmet är bra. Varm och skönt. Yes vi ska idag börja väldigt långt ner på ”listan”

Du ska bara bestämma dig för att ta dig till gymmet. Du ska, kvällen innan, lägga kläderna på golvet så du bara kan hoppa i dem. Att packa en väska kan för många bli faktorn som göra att det skiter sig. Vi jobbar här med att ta bort hinder som du förstår.
När du väl kommer till gymmet spelar det ingen roll vad du gör. Du kanske, en riktigt tung, dag bara lägger dig och stretchar. Helt ok och detta ska du gå med på! Att skita i att åka dit som bestämt är inte ok!!

Du har gjort något min vän! Det är där det börjar.

När du gjort något stiger motivationen.

Motivationen kommer av att göra även om det är väldigt, väldigt lite. Det är troligtvis det du behöver göra.
Det är din tur nu, på dina villkor men nu funkar inga ursäkter längre.

Ta ditt ansvar och välj det som innebär minsta möjliga motstånd. Då blir det gjort!

Det är så man kommer igång när något är svårt! Det är så här man skapar en ny rutin.

Men ingenstans tycker jag synd om dig. Ingenstans har jag sympati för att du är en jädra latmask. Men jag har empati för att förstå hur du fungerar. Men jag vet också vad du ska göra – GÖR DET OCH GÖR DET NU!

Med den ”mjukaste” Hälsning Lisa Kapten Kvist, en jobbig jäkel som kan vara det finaste de kan vara mot en annan människa

Kommentarsfunktionen är avstängd.