Meditationskurs i övre Mongoliet eller bara en lite längre varm och skön dusch?

Är vi bra på något så är det att konstra till det. Det kan vara från att äta något märkvärdigt från jordens ände till att stå på huvudet och andas in vattenångor uppblandat med salt ifrån Himalaya.
Visst, om du är vansinnig stressad så skulle du kanske behöva en meditationskurs i övre Mongoliet men varför göra det så svårt?

Det är också en tävling! En tävling vem som KAN konstra till det mest. Under mina arbetsdagar i gymmet så ser jag än den ena och än den andra som ska vända ut och in på maskinerna och sig själv för att, som de säger, hitta nått nytt.
Kroppens muskler sitter där de sitter kan jag informera om. De är skapta för en viss rörelse som vi inte kan ändra på. Visst, vi kan göra övningen tyngre med bättre djup eller ett mer korrekt utförande men konstra inte till det. Det blir bara tramsigt.

Vad det gäller att komma igång med sin träning eller att börja äta bättre har också blivit en konst. I vissa fall en svår sådan men det behöver inte vara så.
Om vi ställer oss frågan, som jag skrev om förra veckan, vad är det jag vill att min kropp ska kunna utföra den närmaste tiden. Resten av historien brukar då bli något enklare.

Låt oss säga att personen i fråga vill ta ta i sitt stressade liv. Överallt ser man dem, yogisarna eller de som reser till någon vacker plats för att meditera och finna sig själv. Det ser och låter hur underbart som helst. Men blir det av? Är det verkligen där du ska börja? (Nu hör det till saken att jag själv anordnar resor men vet att det funkar inte för alla)
För många blir resan för lång, för dyr, man kan kanske inte lämna familjen så länge och så skiter man i det. Man skiter då även i att ta tag i sitt stressade liv.

Varför göra det så svårt? Prova att stå, lite längre än du brukar, i en varm dusch och bara njut. Slappna av en stund och känn att resan har börjat. Gör det till en vana och sen! sen kan du göra en långsiktig plan på en resa eller vad du nu har för visioner. Gräv där du står. Vad kan du göra här och nu?

Lyssnade på nyheterna för några dagar sedan om hur vår kondition överlag blivit så mycket sämre. Väldigt sorgligt och inte för att jag forskat i det så har jag ändå en teori.
Kan en av anledningarna vara att människor konstrar all det även här? Tuff kondition ska det vara! Gärna nått i crossfit-stil och gärna alla dagar i veckan.

Jodå, bra resultat kommer du få. Kanske ont i lederna också om du inte är van. Men är det där du är? Är detta DITT nuläge? Ska du kanske börja med att bara ge dig ut utanför dörren? Kanske ska du titta på vad och vilka löften du kan hålla? Inte för att latmasken ska bestämma utan för att du ska hitta din väg. Din väg mot det som kommer att fungera för just dig.

Så gör vi tycker jag!
Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, Personlig tränare, vägledare inom konsten att inte konstra till det så jävla mycket!

Kommentarsfunktionen är avstängd.