Mat & Marginaler – en podcast ALLA borde lyssna på!

Lite ledig tid med häng i solstolen eller hängmattan? Kanske lite för mycket begärt att läsa facklitteratur? Då finns lösningen i en smart telefon nära dig – Mat & Marginaler är en podcast alla med intresse för kost, träning, miljö och hälsa borde lyssna på.

Anki Sundin Näringsfysiolog och Jill Holmström Leg Dietist och personlig tränare, driver podden Mat & Marginaler. Här krossas myter på löpande band, allt med förankring i den samlade forskning som finns. Här lär vi oss att vara källkritiska och faktiskt inte gå på allt som kvällstidningarna slår upp på löpsedlar. Ämnen som hittills har avhandlats är bland annat –

  • Om sötningsmedel
  • Allt om antioxidanter
  • Mättat fett- farligt eller inte
  • Det vita giftet- mjöl och mjölk
  • Bra och dålig journalistik

Och mycket mycket mer. Om man läser på kvällstidningarnas löpsedlar kan man få uppfattningen att det där med att äta hälsosamt är en komplicerad historia. Att det inte går att lyssna forskningen som görs på området eftersom alla säger olika. Men är det så egentligen? Eller är det bara så att det är just de lite udda studieresultaten som av någon anledning visar på något annat, som kvällstidningarna väljer att lyfta fram? För att det säljer lösnummer… Det och mycket annat reder Anki och Jill ut, jag tror ni kan gissa er till svaret redan nu. Allt förklaras sakligt, utan en massa onödigt raljerande och det känns nästan som att man sitter bredvid vid köksbordet och lyssnar på hur två mycket kunniga, ödmjuka och dessutom roliga kvinnor resonerar.  Anki är mycket politiskt korrekt medan Jill är lite mer åt ”dra åt helvete” typen. En mycket lyckad kombo.

En podcast för alla som vill lära sig mer om kost och träning.  Redan fullärd? Näää! Ju mer man lär sig desto mer inser man ju att man inte vet och visst är det härligt!? Alltid något nytt att lära! Lyssna ni också!

 

bild-547

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.