Märkligt det här med träning och alkohol…

Jag har nog aldrig hört någon säga ”ska du verkligen ta en öl till lunch så här på semestern?” Men gisses vad ofta man hör ”ska du verkligen träna varje dag så här på semestern?”

Är det inte det semestern är till för? Att göra det man älskar? Och vad jag vet så ökar träningen hälsan och välmåendet mycket mer än vad alkohol gör! Var det inte väl vi ville må på och efter semestern?? Men ändå ska man behöva försvara sin träning. Märkligt…?

Och skulle man då träna ett par pass om dagen! ja, då är man rent körd. Men personen som dricker drinkar dagarna i ända är en fullt normal semesterfirare!
Om man känner för det på semetsern, varsegod, jag är ingen moraltant. Men låt dem som vill träna göra det. Kanske skulle fler prova…?  För när har jag som mest att göra som Pt? Jo i slutet av augusti, början av september då alla vill bli av med sina grill och vin kg.

Många börjar sin semester på måndag och jag råder starkt till att börja dagen med någon aktivitet. Gör det du gillar, är det promenera så gör det. Bara bestäm dig!

För min del blev det backintervaller idag. 13 minuter i hög puls, promenad fram och tillbaka till backen för att sen avsluta med ett skönt dopp i Medelhavet! Och vet ni? Jag drack vin till maten igår. Man kan alltså göra både och.

Nu drar vi snart till nästa ö, må väl så länge
Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, stor försvarare av träning, dagligen! på semestern!

Kommentarsfunktionen är avstängd.