Lyckligt lottad? Bullshit!

Man hör ofta och jag har själv sagt många gånger att man är så lyckligt lottad som bor där man bor, har det så bra och så vidare men detta är bullskit!

Vems förtjänst är detta egentligen? Kan det vara så att du kämpat, sett till att vara på rätt plats vid rätt tillfälle, gjort den rätta satsningen eller gjort ett väldigt förnuftigt val?

Vi är alldeles för mesiga vad det gäller att berömma oss själva och vara stolta över vad vi åstadkommit!

Prova får du se. Tänk på något som du verkligen gillar eller trivs med, ställ dig sedan frågan: –hur kom du dit? Du kommer bli förvånad när du upptäcker hur mycket du åstadkommit och hur framgångsrik du egentligen är!

Jag kör en hel del träningsresor just nu. Italien, Mallorca och Kanarieöarna. Då har jag faktiskt hört någon som sagt: ”vilken tur du har som fått de jobben”

Fått??!!
Jag har inte fått, det är inte tur, det är ren skicklighet! Hade det inte varit för att jag tränat Göran, som är organisatör för dessa kurser, och för att när vi varit iväg tidigare år, gjort ett så bra jobb, hade inte detta varit aktuellt. Hade det inte varit för att jag vårdat min relation med den fantastisk yogaläraren Pernilla Thell så hade aldrig Mallorca blivit av. För att inte tala om Italien, detta fantastisk place där ägarna, vänner till mig, hjälpte till att arrangera min första egna resa. Fantastiska människor!! Men, mitt koncept, min framgång! Ja, det låter som rent skryt och det står jag för. Tittar du på vad du gör dagligen så kommer du också upptäcka att du är väldigt framgångsrik i det du gör.

Exempel:
Dina barn klär på sig själva – Bra jobbat av dig. Det är du som lärt upp dem! Bilen går som en klocka och startar varje morgon – Bra jobbat att tjäna ihop så pass att du kunnat köpa just denna bil. Du är frisk och dina jeans sitter snyggt – Bra jobb med träningen eller/och så är du duktig på att välja rätt kost.

Är framgång allt? Ja!

Kom just hem från fitnessfestivalen i Stockholm. En av de största behållningarna var föreläsningen ”starkt varumärke” med Paolo Roberto. Snacka om framgångsrik och hårt arbete!
Han sticker inte under stol med hur duktig han är. Vet nu vad? Han gör helt rätt! Han startade nyligen sitt 10:e företag men en gång, för länge sedan, var han ” bara en buse”
Uträknad av många men reste sig. Jobbade hårt?Ja! Tur? Nej! Hårt, hårt arbete och en tro på framgång.

Är då framgång allt?
Ja, det är det! Men det är du som formulerar den! Låt inte andra bestämma vad som är framgång för dig! Din kostym ska sitta bra på dig och det ska vara en kostym som du själv valt!

Njut av dina framgångar idag
Hälsningar Lisa Kaptein Kvist

Kommentarsfunktionen är avstängd.