Lucka nr 9 – 10minuter av ren och skär glädje…

Det kan låta märkligt, men så här års är det plötsligt många som inte ”hinner” träna. Det är som att dygnet inte längre har 24timmar och att det inte går 60min på varenda en av dessa timmar. Sjukt märkligt, verkligen. Men Hallå? 10minuter av ren och skär träningsglädje, kan väl ändå alla avvara ändå va?

Jo, jag tänkte väl det. Då har jag bästa passet klart! Ni kan ha hört det ryktas om detta fantastiska pass förut – 10 minutarn. Jag tror bestämt att det är jag som knåpat ihop denna magiska skapelse alldeles själv och tänkte mig en världsomfattande lansering inom kort. Eller så nöjer jag mig med att dela med mig här en gång till.

Så många varv som möjligt i 10minuter och man har fått upp pulsen rätt rejält. Den görs med fördel utomhus men funkar finfint även inomhus. Har man inte utrymmet att hoppa jämfota framåt i 10hopp så hoppar man helt enkelt bara på stället. Fiffigt va?

Och för den som inte kan hoppa – gör burpeesarna utan hopp och knäböj istället för att knäböjshoppa. Och för den som inte fixar armhäv på tå – gör dom på knä. Det finns aaaaltid alternativ om bara viljan finns.

Gör ett avbrott i knäckkokande, pepparkaksbakandet och julklappsshoppandet och hoppa, burpa och armhäv för en stund för bövelen – det är ni värda att unna er hela bunten..

10 minuter av ren och skär glädje, när det är över om inte annat 🙂

/Carolin Helt, Int Lic PT full av välvilja..

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.