Lucka nr 23- Världens bästa tips mot sötsug!

”Det är inte det du äter mellan Jul och Nyår som räknas utan det du äter mellan Nyår och Jul” hur ofta har man inte hört det? Men vet ni, ALLT räknas. Att överäta en dag gör varken till eller från men om en dag blir 3,4,5 tja hela vägen mellan Jul och Trettonhelgen, då har vi ett problem. De där kilona som många drar på sig under helgerna tenderar att sitta kvar längre än vad man kanske kunnat tänka sig, de var ju så lätta att lägga på sig liksom…

Ät MAT för tusan! Ät av julmaten och ät dig mätt. Blir det många julbord gör du dock rätt i att begränsa smakinriktningarna något. Fokus på det kalla ena gången och fokus på det varma den andra. Variation i smaker är ett enkelt sätt att hålla aptiten igång långt längre än vad någon behöver. Blir det bara något enstaka julbord kan det smartaste draget vara att bara välja det man faktiskt tycker är godast. Tryck inte i dig inkokt ål om du inte är speciellt förtjust i det, eller vad det nu kan vara som liksom bara hamnar på tallriken bara för att det råkar finnas. Många skulle ändå göra sig själva en rätt stor tjänst genom att fundera på allt det där andra som slinker ner efter maten och mellan målen, det där som innehåller NOLL av vad vi behöver.

”Jag äter nog egentligen rätt bra mat men det jag faller på är allt det där andra, jag är sockerråtta helt enkelt. Vad ska jag äta när jag blir så där sötsugen egentligen, vad är okej?” frågade nån, eller flera eller typ majoriteten av alla jag träffar..

Först och främst –

Fråga istället hur du bör äta för att inte bli sötsugen

För de allra flesta handlar det om att äta bra MAT i rätt mängd för att hindra suget från att dyka upp överhuvudtaget.

Äta MAT som i potatis, rotfrukter, grönsaker, bönor, linser, kött, fisk, fågel, ägg (ät ägg för tusan!) – mat utan innehållsförteckning skulle man kunna sammanfatta det med. Mätt och belåten på lagom mängd kilokalorier i varje portion. Hur svårt kan det vara liksom?

Om man nu ändå misslyckats med detta och sitter där och är så där jobbigt sugen, då har jag tre makalöst bra tips, världens bästa typ –

  1. Stoppa en tubsocka i mun alt använd silvertejp och tänk på nåt annat. Skärp dig! Det är en känsla som vi faktiskt inte måste ge efter för. Disciplin, mina vänner – DISCIPLIN!
  2. Gör nåt fysiskt! 10 armhävningar! Ut och spring! 20 knäböj! Gör nåt bara! Sitt inte där och känn efter! Inget funkar så bra som lite träning för att få tankarna i rätt ordning igen ?
  3. Borsta tänderna och gå och lägg dig! Många upplever suget som värst på kvällskvisten, i reklampauserna, framför TVn. Då sömnbrist faktiskt ökar suget efter skräpmat är tipset sjukt enkelt – SOV!

Fantastiskt enkla tips som kostar helt gratis! Inga piller och pulver eller magiska dietformer behövs ?

Blev dålig stämning vid det dignande godisbordet nu? Knäck, ischoklad, mintkyssar och allt vad det heter…Vet ni vad, det blir inte godare i massor, ta en, ta kanske till och med två om du absolut måste, men att äta till kräksgränsen mår ju faktiskt ingen särskilt väl av.

Börja 2017 med att ömka över nya volanger kring midjan? Det där väljer du faktiskt helt själv ?

 

God dan före dopparedan!!

//Carolin Helt, Int Lic PT eder ständiga förmedlare av julmysiga budskap 🙂

 

 

 

 

 

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.