Lucka nr 23- Världens 3 bästa tips mot sötsug..

Om jag får säga det själv lite ödmjukt så här dan före doppare dan..

Jag hade förberett ett helt annat lucktema idag men Lisa liksom tog allt jag tänkt uttrycka i lucka 20, vi tänker rätt lika den där Lisa och jag.

En vecka av rubbade matvanor stjälper alltså inte formen och hälsan permanent.

Och även om bilden ovan är med en riktigt ordentlig dos glimt i ögat, så är det ju just hur vi äter, lever, rör oss  de där övriga veckorna på året som är det avgörande för hur vi i slutändan mår.

”Jag äter nog egentligen rätt bra mat men det jag faller på är allt det där andra, jag är sockerråtta helt enkelt. Vad ska jag äta när jag blir så där sötsugen egentligen, vad är okej?” frågade nån, eller flera eller typ majoriteten av alla kvinnor jag träffar. Jo, främst är det kvinnor som är sockerråttor enligt min helt ovetenskapliga analys. Eller så är det främst de kvinnliga sockerråttorna som kommer i min väg…

Först och främst –

Fråga istället hur du bör äta för att inte bli sötsugen

För de allra flesta handlar det om att äta bra MAT i rätt mängd för att hindra suget från att dyka upp överhuvudtaget.

Äta MAT som i potatis, rotfrukter, grönsaker, bönor, linser, kött, fisk, fågel, ägg (ät ägg för tusan!) – mat utan innehållsförteckning skulle man kunna sammanfatta det med. Mätt och belåten på lagom mängd kilokalorier i varje portion. Hur svårt kan det vara liksom?

Om man nu ändå misslyckats med detta och sitter där och är så där jobbigt sugen, då har jag tre makalöst bra tips, världens bästa typ –

  1. Stoppa en tubsocka i mun och tänk på nåt annat. Skärp dig! Det är en känsla som vi faktiskt inte måste ge efter för. Disciplin, mina vänner – DISCIPLIN!
  2. Gör nåt fysiskt! 10 armhävningar! Ut och spring! 20 knäböj! Gör nåt bara! Sitt inte där och känn efter! Inget funkar så bra som lite träning för att få tankarna i rätt ordning igen 🙂
  3. Borsta tänderna och gå och lägg dig! Många upplever suget som värst på kvällskvisten, i reklampauserna, framför TVn. Då sömnbrist faktiskt ökar suget efter skräpmat är tipset sjukt enkelt – SOV!

Fantastikst enkla tips som kostar helt gratis! Inga piller och pulver eller magiska dietformer behövs 🙂

Blev dålig stämning vid det dignande godisbordet nu? Knäck, ischoklad, mintkyssar och allt vad det heter…Vet ni vad, det blir inte godare i massor, ta en, ta kanske till och med två om du absolut måste, men att äta till kräksgränsen mår ju faktiskt ingen särskilt väl av.

Börja 2016 med att ömka över nya volanger kring midjan? Det där väljer du faktiskt helt själv 😉

 

God dan före dopparedan!!

//Carolin Helt, Int Lic PT redo för lite morgonhopp i solen 🙂

 

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.