Lucka nr 21 – Enkel matematik..

Så här i juletid ska man hålla extra hårt på traditionerna, så nu drar vi! En vecka av -Äta. Sova. Träna. Solstolshäng. Repeat. Det är vad som står på programmet.

Paketgubben kommer på besök den 24:e precis som hemma i Sverige, inga kulturella aktiviteter tvingas vi utstå. För 11:e året i rad blir det alltså en varm jul. För 7:e året blir det till samma ö, samma ort, hotell, samma hotellrum (nä, jag skojar inte). Det lilla sockergrynet vill nämligen ha sin kiwijuice på rätt sätt. Jag är väldigt nöjd med löprundorna, gymet, maten (maj Gaaad den maten) och poolen och att det lilla livet är belåten.

Mycket mat och mycket vila gör under för tants kropp och därmed brukar denna årliga vecka innebära rikligt med träning. Det är något jag alltid ser till att gynna nämnda tantakropp med så snart det vankas ledighet. Inte tusan plockar jag bort det som får mig att må allra bäst då?! Jag är inte dum i huvet på det sättet jag.

Jag tänker lite som så här –

Ett träningspass per intagen måltid. Ett vinnande koncept som gör under för både träningsglädje och aptit..

Frukost, lunch och middag alltså – enkel matematik i min värld. Men nåt småsnaskande mellan målen blir det inte tal om, på flera sätt orkar jag verkligen inte med det. Sen vill jag ju ogärna att det här med träning ska gå till överdrift..

Jag är inte mycket för att laga mat, att äta den har jag däremot inget emot, tvärt om. Stället vi valt att åka till för 7:e året i rad har förutom kiwijuice, makalöst bra mat i övrigt. Jag planerar att äta rikligt med färsk grillad fisk, den där goda kanariska potatisen och de där gröna och röda såserna och aioli, alla härliga grönsaker och så den där spanska osten…

Gottebord finns det även här men alltså, det finns verkligen inget utrymme för det när jag tryckt i mig det förstnämnda. Inte sugen det minsta. Det har jag nog inte varit sen jag börja ta det här med att äta rikligt med bra mat på allvar. Tror fler borde testa det.

Det här med julstress nåt vi liksom valt bort och gör precis det vi allra h..elst vill göra med de lediga dagar julen bjuder på (oroa er icke, det lilla livet lägger patiens medan jag tränar- det går ingen nöd på honom). Tja, lite så tänker vi.

Som vuxen får man ju faktiskt bestämma hur jul, nyår, påsk och midsommar ska firas helt själv. Lev upp till dina egna förväntningar på hur livet ska levas, inte andras. Det är lättare att inte bli en bitter liten offerkofta då.

Äta – Sova- Träna- Solstolshäng- Paketgubben och jag mina förväntningar på julen är uppfyllda 🙂

Stressa inte ihjäl er nu – det är inte värt det…. Heppåer!

//Carolin Helt, Int Lic PT #godjulhållkäften

Kommentarsfunktionen är avstängd.