Lucka nr 17- Krångla inte till det så förtvivlat!

Jag lyssnade på Maratonpodden när jag sprang härom morgonen. Skidåkarparet Emil Jönsson och Anna Haag var gäster…

De pratade om sin träning och bland annat om olika intervallupplägg. De är elit och inte som oss vanliga dödliga glada motionärer och ändå kan vi lära en hel del från dem.

”Det gäller att lura hjärtat att slå. Hur man gör det är inte det viktiga.”

Sa Emil gällande intervaller. Så befriande enkelt!! Det viktiga är inte exakta sekundrar eller meter, det viktiga är att hjärtat slår, att kroppen jobbar. De tillhör som sagt eliten och är nog rackarns noga med detaljer som vi som vardagsmotionärer inte alls behöver bry oss om och ändå – KEEP IT SIMPLE!

Att snöa in på detaljer är väldigt vanligt, så vanligt att man glömmer det som är det verkligt viktiga. I bland tror jag vi gör det med flit – Vilka skor ska vi ha?  Hur ska vi snöra skorna? Hur ska vi sätta ena foten framför den andra? så många frågar innan vi ens fått hjärtat att börja öka takten…

Just Do It som Nikes slogan lyder. Detaljer är just detaljer och inte det som är det viktigaste och absolut inte för oss ”vanliga”. Det är inte nya metoden, den nya träningsformen, det nya träningsredskapet, det nya ”konceptet” med det fräna namnet som är lösningen – lösningen är Att Du Gör Nåt.

Det är bara det som görs som blir gjort..

Jag skrev det redan i förrgår – Mitt nya motto som jag snott från en oerhört otippad källa. Oerhört otippad för mig i alla fall. Ena halvan av Stefan och Krister.. Otippad var bara förnamnet.

Bästa tillfället och bästa stället för träning är här och nu, utförd av ingen annan än dig själv. Helt utan krångel. Helt utan ursäkter.

Vad får Du gjort idag?

//Carolin Helt, Int Lic PT med lättlurat hjärta

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.