Lucka nr 15-Fram för fler fikafria zoner!

Nåt gick väldigt fel på jobbet härom dagen. Jag var inte på plats, har ju två gym att rodda och inte ens jag kan vara på två ställen samtidigt. Och ni vet hur det sägs ”när katten är borta dansar råttorna på bordet” och det ordnades minsann ett riktigt Luciafikande framåt kvällskvisten.


Nu hade de inblandade lite otur när de tänkte och la ut kalasandet på Facebook så kattan fick reda på tilltaget.
Tja, vad kan jag säga? Resterande pepparkakor åkte ut när jag återställde ordningen dagen efter. BOOM???

Några av er tänker säkert att ”har man tränat kan man väl ändå få unna sig lite fika”. Och vad är det för fel på lite pepparkakor?

Är jag en rabiat ragata som vill tvinga in andra i asketiskt leverne? Nä, det skulle jag inte vilja kalla det. MEN…

Det finns så många som verkligen måste kämpa för att hålla sig ifrån godis, kakor och annat skräp som faktiskt väldigt, väldigt få om ens någon mår väl av att äta mer av. Man kanske kämpar mot ett galet sötsug, övervikt och sjukdomar som kommit till följd av detta. Man kämpar med att säga ”Nej” vid fikat på jobbet. Man kämpar mot suget som uppstår vid godishyllan vid kassan i mataffären. Man får till och med godis upptryckt i fejset vid kassan i byggvaruhusen numera. Nu innan jul är trycket extra hårt då det står pepparkaksburkar och skumtomtar och bjuder ut sig vart än man vänder sig.

 

Då anser jag att gymet i alla fall ska vara en miljö fri från den sortens frestelse. Där ska man få ett andrum, en fikafri zon.

Hänger ni mer?

Och NEJ, man blir inte snäll av pepparkakor. Det är en myt. Man blir på sin höjd bara lite fet, då de där kakorna inte är designade så att man bara vill ha en…

Vi har en miljö runt omkring oss som uppmuntrar till överätning av inte så speciellt hälsosamma öhhh..ätbara saker(vill ogärna kalla det mat lr ens livsmedel)
Fram för en miljö med lite mindre av den sortens uppmuntran tack! Det vore bland det bästa vi kan åstadkomma för folkhälsan. Lägger vi till att samma miljö stimulerar till ökad fysisk aktivitet så är vi i hamn!

Minneslucka nr 15 –

Ropen skalla! Fikafria zoner åt alla!

Ps.1 Erkännes, det fanns en tid då andra parter av det här företaget bjöd på både semlor, kanelbullar och påskgodis. Den parten hade också otur när den tänkte. Sen tänkte den om och tänkte rätt.

Ps.2  Fikarebellerna blir givetvis omgående och hårt bestraffade.

 

/Carolin Helt, Int Lic PT en alldeles orimligt julmysig antifikaaktivist.

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.