Lucka 8. Dåligt samvete tar dig inte dit du vill!

Om du ska göra något som är mindre nyttigt så gör det med gott samvete eller låt bli! Ett dåligt samvete tar dig inte dit du vill. Böla har aldrig hjälpt! Låt då hellre bli skiten!

En del av oavstående ord har jag lånat av en fantastisk förebild och författare, Olof Röhlander, som jag lyssnade på förra helgen.

Jag vet inte hur många jag träffat som går på sitt dåliga samvetes ångor.

Mår de bra? Näee knappast.

Då de inte mår bra hittar de ofta på nya ”dumheter” (läs skitmatsfrossa)och därtill då lite mer dåligt samvete. Ja, ni fattar själv – Bra stämning slut.

Jag får ofta frågan hur jag kan vara så diciplinerad jämt och ständigt.
Svaret på detta heter planering. Ytterligare ett utav svaren heter att agera genomtänkt. Jag gör sällan något som inte är ordentligt genomtänkt.
Jag känner efter och jag avgör vad ger denna, kommande handling kommer att ge mig. När detta möte, med mig själv, är till ända så kommer jag ofta fram till ett riktigt bra handlande. Ett handling som gynnar mig i förlängningen.

Jepp, det kan låta tråkigt och det kan låta inrutat men det funkar för mig. Det här Carpe Diemandet är inte min kopp te. I varje fall inte vad det gället vad jag stoppar i foderluckan. Vid närmare eftertanke väldigt få saker faktiskt…

Vill jag äta något mindre nyttingt, låt oss säga en lussekatt då gör jag det med gott samvete för jag VILL. Väl medveten och genomtänkt vad den kommer att ge mig. Inte fan ångrar jag detta!

Men vet ni? Den ger mig långt ifrån vad ett par tsk jordnötssmör på en banan ger. Därför håller jag mig oftast till denna delikata rätt.

Som man bäddar får man ligga hör man ofta. Vill du ha magen full av onyttiga superprocessade kolhydrater och transfetter så är det upp till dig. Men som sagt, ger det dig ett dåligt samvete så bör du nog fundera på om det är värt det. Gå inte runt och var så där jädra ogenomtänk!

Vi närmar oss jul nu och frestelserna kommer dyka upp i vanlig ordning. Ta det som ett träningspass, att träna på att stå emot skiten och håll dig till den bra maten. Då kommer du få njuta av julen med gott samvete, fullproppad med bra energi och näringsämnen som ger dig nått. Och det där resultatet du vet… Det där som får dig att må så jädra gött. Det kallar jag julstämmning!!

Oroar du dig över att bli fet över julen? Då får jag citera min kollega – Helt: ”Skyll inte på julmaten. Du var fet redan i augusti”

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist med rent samvete och med en liten doft av saffran.

Kommentarsfunktionen är avstängd.