Lucka 22, Mentala trix i juletid! Bak i busen med er!!

Jul, jul stråååålande jul.. Låter vackert men helt plötsligt kommer de, tankarna som ställer till det. Tankarna som i värsta fall kan förstöra din dag och kanske hela julstämningen. Här kommer en superbra övning!

Jag har snott övningen från en intervju med en fantastikst tjej, Maja Reichard. Maja tävlar i simmning, är synskadad och tog flera välförtjänta medlaljer i Paralympics både i London och i Rio De Janeiro. Hon fick frågan, i en intervju, om hennes bästa mentala tips. Tipset jag snart ska berätta mer om handlar om att hantera sina tankar.

De kommer, ibland när vi behöver dem som minst, men kämpa inte emot! All energi går då åt att förtränga och ta bort något som ibland faktiskt har rätt att visa sig en stund. Det viktiga är att du inte fastnar i dem. Maja förklarade ungefär så här:

Tänk dig att du kör en buss. In på bussen stiger tankarna. Även de dåliga… Men dessa ska du nu inte slänga av (läs försöka förtränga) utan placera dem längst bak i bussen. De kommer väsnas, kanske komma fram till dig och störa sig men då skickar du bak dem i bussen igen. Efter en stund kommer du att märka att de stigit av! De fick inte din uppmärksamhet och tröttnade.

Jag har märkt att när man lär ut mentala övningar, eller egentligen allt, så är det himla bra om det blir tydligt. Gärna med en tydlig bild. Även om du har ett högt IQ så gör det lätt för din hjärna att begripa. Du kommer lättare mot målet då.

När du nu i jul träffar på dessa värstingar då du är ”ute och kör buss” Bak med dem, bak med dem i bussen bara! Släpp in de goda och roliga tankarna. Placera dem längst fram så att du hör dem tydligt och njuter av resan.

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, bussförare, en sträng sådan som fått många värstingar att stiga av.

Kommentarsfunktionen är avstängd.