Lucka 20. Alla kan inte vara glada precis kl 15 på julafton

Någon kanske saknar någon. En annan har ont och en tredje får inte rätt på tankarna. Gör vad som är rätt och viktigt för dig. Men utan att vara så självisk att du sårar någon. Det handlar om respekt, både att kräva och att ge.

Kalle Anka – skit ner dig! Nej nu svor jag i kyrkan! Men varför tror vi att alla ska vara på topp just kl 15 på julafton? Hur många sitter inte där med stel blick, för tajta kläder och med en jädra jultröja som kliar över hela kroppen?

Vet Ni ? Jag tror att vi hade haft en godare jul om var och en fick en stund att göra precis vad den ville för att hamna i julstämmning. Någon, tex undertecknad med flera, behöver sin löprunda, en annan behöver en promenad och många, säkert hur många som helst skulle behöva en stund för sig själv och bara landa. Få andas lite och faktiskt känna julefrid. Verkar som vi missat just frid och hur man uppnår den.

Tänk om alla skulle försöka ändra på något som de absolut inte trivs med vad det gäller jultraditioner? Jag menar inte att vi inte ska ses eller umgås / vara tillsammans men va fasen! Inte i hela 24 h väl?

Våga förändra! Våga göra något som får dig i stämning och som får dig att må så där bra.

Sätter 1000 spänn på att det skulle ha något med frisk luft och rörelse att göra. Helt ärligt – visst hinner du smaska i dig vad du ska ändå?

I år ska vi göra något som vi aldrig gjort i juletid. Vi ska fira jul, en vit sådan, i Åre. (udda för en skåning)  Detta har jag önskat mig sedan jag var barn. Detta betyder så mycket för mig. Vi har bokat julbord kl 18 på julafton och fram till det ska var och en få göra vad den behöver göra för att må bra. Själv ska jag ut och slira runt dels i skidbacken och dels i gymmet. Tar kanske också en runda ner på spa avdelningen.

Vad jag önskar att ni också gjorde något som ni mår bra av nu i juletid. Kan det vara en julklapp från er till mig kanske?


Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, Anti Kalleglöggätaenmassaskithelatiden!

Kommentarsfunktionen är avstängd.