Lucka 14! Sitta varje dag är helt ok men att träna varje dag? Gud förbjude!

Är vi dessutom lediga så det också helt ok att dricka alkohol varje dag! Då är det väl helt i sin ordning att få stämma lite i bäcken!? (Även om Carolin gjorde det lite igår?)

Jag är inte ensam om att träna varje dag. Jag är inte heller ensam att ha koll på ett bra träningsupplägg. Men ständigt och jämt får man försvara sin träning. Jag svarar mer än gärna!! Om någon undrar hur man ska göra eller hur man ska tänka. Men då handlar det om ett intresse och inte ren enfald!

Nästa gång jag hör något liknade ska jag fråga om vederbörande druckit alkohol dagligen den senaste tiden? Kanske varit på glöggmingel som är så populärt? Vinprovning kanske? Eller bara tagit en spontanargrogg inne hos grannen? Neeej det vågar vi väl inte fråga? Det är ju känsligt…

Vad det gäller träning dagligen så bör man ha lite koll. Visst man kan slita ut sig och därför måste man ha en bra plan. Om man inte vill drabbas av nedsatt immunförsvar, förslitningsskador mm i förlängningen det vill säga. Men det behöver inte vara så svårt. Tränar du styrka, låt då den muskelgruppen vila ifrån just dessa styrkeövningar någon dag. Ben faktiskt ett par dagar. Med detta är det inte sagt att du måste vila helt! Vila gör vi på natten eller för vissa även när vi sitter på våra jobb.

Styrka är en del av träningen, konditionsträning en annan och rörlighetsträning en tredje. Varför inte varva dessa tre? Vi behöver ju dem alla.

Men ibland behöver kroppen mer vila och vet ni? Då berättar kroppen det. Men är det något vi är dåliga på så är det just att lyssna på dessa signaler.

Men tvärtom är vi väldigt duktiga på att lyssna och ta in vad latmasken säger. För att inte tala om vad rösten som talar om mys, chips, vin och glöggmingel säger. Märkligt… Att den rösten kan vara viktigare än hälsorösten?

Vill nu förtydliga att det är inte fel att mysa. Det är helt ok att dricka ett glas vin eller glögg. Men kära ni – ge er inte på dem/oss som vill träna istället. (Eller både och)
Det brukar handla om ren och skär avundsjuka och bottnar i att hen inte alls tänkt eller kommer att sköta varken sin träning eller kost/hälsa.

Är du ny på banan – ett stort välkommen först och främst!! Men du skulle kunna börja med att träna lugnare. Ta hjälp av en Pt som tar hänsyn till var just du är idag.

För det är nu din resa börjar! Resan till ett härligare liv som kan få innehålla både det ena och det andra. Men det handlar om kontroll och det handlar om måtta. Låt rätt röst avgöra vad som är rätt!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist som gärna tränar två gånger per dag och dessutom får en perfekt återhämtning!

Kommentarsfunktionen är avstängd.