Livet börjar utanför din bekvämlighetszon – bli bekväm med att vara obekväm!

Prova yoga för första gången får du se. Det är inte bekvämt någonstans, förutom avslappningen i slutet då.

Jag har haft ett koncept med företag där vi vid första tillfället körde en föreläsning, sittandes och drickandes kaffe – hur skönt som helst. Men vid vår andra träff körde vi yoga. En väldigt lätt nybörjaryoga. Men jisses vilka stön! Ingen bekvämlighetszon där inte! Men efteråt, oj vilken skön känsla de fick uppleva. Ett nytt liv i vissa delar av deras kroppar. Mycket märkligt just vad yoga kan göra.

Visst är det så, när du tagit dig igenom det där obekväma som tar emot så mycket och som kanske till med med gör lite ont – då!  Öppnas en dörr som du först inte trodde fanns! Känslan av att segra, känslan av att verkligen utfört handlingen eller vad det nu kan vara. Nu relaterar jag förstås väldigt mycket till träning men det är likadant men en tex. En utbildning. Inte tusan är det lätt och bekvämt. Alla böcker som ska läsas, alla uppsatser som ska skrivas mm. Men när man gjort det, tagit sig igenom det, fått sitt intyg eller vad det kan vara – då kommer känslan även där.
Och det är då det nya livet börjar…

Livet början utanför din bekvämlighetszon – bli bekväm med att vara obekväm!

Men visst, det är hur skönt som helst att bara vila och göra bekväma saker. Det behöver vi alla någon gång. Underskatta aldrig vilan och återhämtningen! Detta är så viktigt och jag hoppas verkligen att jag varit tydlig nog.
Men gör detta varje dag och utsätt dig aldrig för prövningar så ska du få se. Livet ter sig rätt trist. Frågan är hur mycket framgång det ger?
Vi säger ofta att det som inte dödar det härdar. Det ligger mycket i det…

Om vi tar oss tillbaka till träningen så är den oftast obekvämt. Prova gör 100 höga hopp x 3 hopp om du inte tror mig. Men det är när det tar emot som det händer. Det är då signalen går till hjärnan och berättar för hjärnan att den här idioten tänker nog lyfta/hoppa/springa detta regelbundet. Ska vi klara av denna påfrestning så måste vi bygga på lite här. Ja, ungefär så fungerar det, liten enkel förklaring.
Jag älskar träning och utför någon form av träning varje dag (nej! Det är inte farligt!!)

Varje gång det är dax att byta om så börjar den högljudda latmasken eller vem det nu är att tala väldigt högt om att jag minsann måste vila, göra något på datorn eller vad det nu kan vara. Och varje gång måste jag tysta ner den jäkelen (skånska) –  ta mig i kragen och ta mig ut i gymmet eller vad det nu kan vara.  Jepp, jag är inte ett dugg bättre än du! Men jag är bekväm med att känna mig obekväm! Jag älskar när det tar emot! Jag avgudar svett (tolka detta rätt) Men mest av allt – jag älskar livet efter träningen! ”Drogen” känslan och vetskapen att jag gjort rätt.

Där min mina vänner – där har vi alla lite att jobba med.

Inte är väl du den där personen som viker ner sig bara för att det blir lite obekvämt? Nej, du är som jag! Visst älskar du att vara obekväm?!
Bra, då fortsätter vi med det. Vi fortsätter leva livet. En ganska vacker tanke tycker jag.

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, härligt bekväm i min obekvämlighet!

Kommentarsfunktionen är avstängd.