Leva i nuet – My ass!!

Ibland måste vi tänka på konsekvenserna. Nej, jag ändrar! Vi ska tänka på konsekvenserna väldigt, väldigt ofta!

Hur många gånger har vi varit där, stressade, hungriga och då kommer den! Doften av nybakade kanelbullar! Hjärnan kommer, på en tiondels sekund, komma på tusen anledningar till att just du ska äta den ”skiten” just då. Du är till och med ”förtjänt” av den. Det händer på bensinmacken, när vi går i mataffären och tyvärr snart överallt.

Sen har vi det där pjöfset – leva i nuet!
Inte alltid min vän, inte alltid…

Skulle jag leva i nuet alla gånger de där frestelserna dyker upp så skulle jag i skrivande stund va fet som en gris, ha strul med kärl och hjärta, ev diabetes och må som en kratta utan energi att orka röra på mig.
Tro inte jag dizzar leva i nuet konceptet ! Jag älskar det!!! 04:20 varje morgon är jag där, i nuet. Detta får mig till den fantastiska människa jag är, enligt mig då?
Men vi utsätts för prov, ständigt och jämt. Stora goda kanelbullar, stora kalla öl, mysiga glas vin och krispiga chips.

Men konsekvenserna då? Om du lever i nuet varje gång du får dessa ”uppenbarelser”? Hur skulle det gå då?

Nej, lev i nuet då det ger dig vad du vill ha!
Inte tusan vill du må som en kratta med magen hängandes i knäet i framtiden? Vad göra?  Lätt beslut enligt mig i alla fall. Ramla inte dit bara för nuet spelar dig ett spratt. Låt inte nuet förstöra din dag/din hälsa.

Ta tillbaka makten över dina tankar! Tänk framåt hur du kommer må! För du är stark! Du är klok!
För du är som jag??

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, lite i nuet men mycket i framtida konsekvenser!

Kommentarsfunktionen är avstängd.